Agendachef till P4 Gotland
Ort
Sista ansökningsdag
Visby
24 oktober 2018

P4 Gotland söker Agendachef till en av landets populäraste P4-kanaler för en visstidsanställning. Vi har en nära relation till våra lyssnare och prioriterar journalistik i dialog med publiken. Du kommer till en arbetsplats mitt i ett intensivt utvecklingsarbete och där ambitionen är hög. Vårt mål är att vara agendasättande och angelägna på sociala medier och på webben. Att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Att vi i hela vårt utbud speglar röster och ämnesval.

Som agendachef på P4 Gotland ansvarar du för kanalens aktualitetsjournalistik i nyheter och program, för planeringen på både kort och lång sikt och ser till att kanalen kontinuerligt producerar agendasättande nyheter. Agendachefen arbetar tillsammans med dagproducent och programutvecklingschef och är direkt underställd kanalchefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Ansvarar för att utveckla, planera och leda agendasättande journalistik på kanalen och alla våra plattformar
• Ansvarar för publiceringsplaner på samtliga publiceringsytor och alla våra plattformar
• Arbetsleder agendareportrar

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
• Erfarenhet av arbete med webb och sociala medier är ett krav
• Erfarenhet av granskande och fördjupande journalistik är ett krav
• Redaktionell arbetsledar- och/eller chefserfarenhet är meriterande
• Erfarenhet av etermedia är meriterande  
• Kunskap om Gotlands län är meriterande

Som agendachef har du goda ledaregenskaper, beslutsförmåga och ett starkt journalistiskt driv och brinner för att göra lokal journalistik. Du har en bred allmänbildning och ett stort intresse för samhällsfrågor och vet hur granskande journalistik kan göra skillnad.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv och vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrunder
Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är en visstidsanställning under perioden 2019-01-07 fram till 2019-05-31. Placeringsort är Visby.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2018-10-24.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Jacob Wesley, kanalchef P4 Gotland, tel. 0498-75 00 20 eller Lars Eskelind, programutvecklingschef P4 Gotland, tel. 0498-75 00 32. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Marianne Jansson, tel. 016-16 16 71.

Fackliga frågor besvaras av Camilla Körkander, Unionen eller Jonas Neuman, SJF. Bägge nås via växeln 0498-75 00 00 eller SACO som nås via saco@sverigesradio.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".