Digital redaktör till P4 Gotland
Ort
Sista ansökningsdag
Visby
24 oktober 2018

P4 Gotland söker digital redaktör till en av landets populäraste P4-kanaler. Vi har en nära relation till våra lyssnare och prioriterar journalistik i dialog med publiken och har ljudet i fokus. Du kommer till en arbetsplats mitt i ett intensivt utvecklingsarbete och där ambitionen är hög. Vårt mål är att vara agendasättande och angelägna på sociala medier och på webben. Att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Att vi i hela vårt utbud speglar röster och ämnesval.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Att göra publiceringar samt lyfta fram vårt utbud så det når vår nuvarande och ny publik på olika plattformar
• Att vara i dialog med vår publik på sociala medier
• Att se till att utbudet på P4 Gotlands webbsida och våra olika konton i sociala medier är i enlighet med våra mål
• Att kvalitetssäkra utbudet på P4 Gotland webbsida och i sociala medier
• Att sprida vårt material
• Att vara drivande för att redaktionen kontinuerligt utvecklas i arbetet på webb och i sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer
Erfarenhet av arbete med sociala medier och webb är ett krav
• Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är meriterande
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift är ett krav
• Erfarenhet av etermedia är meriterande 

Som Digital redaktör är du snabb, innovativ, noggrann i ditt arbete och ser de digitala plattformarnas möjligheter. Du har egna idéer, tar egna initiativ och har förmåga att samarbeta med andra. Du har publikens perspektiv i fokus. Publikdialog på webb och i sociala medier är en självklar del av ditt arbete. Du är van vid att hantera mycket information och göra det lättbegripligt. Som Digital redaktör är det viktigt att ha ett pedagogiskt och stöttande förhållningssätt gentemot redaktionen.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrunder
Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning
Tjänsten är en programanställning under perioden 2019-01-07 tom 2019-06-30. Placeringsort är Visby.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående. Vi vill ha din ansökan senast 2018-10-24.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Jacob Wesley, kanalchef P4 Gotland, tel. 0498-75 00 20 eller Lars Eskelind, programutvecklingschef P4 Gotland, tel. 0498-75 00 32. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Marianne Jansson, tel. 016-16 16 71.

Fackliga frågor besvaras av Camilla Körkander, Unionen eller Jonas Neuman, SJF. Bägge nås via växeln 0498-75 00 00 eller Saco som nås via saco@sverigesradio.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".