Ekot söker programledare för semestervikariat
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
20 januari 2019

P1-morgon är det största morgonprogrammet i Sverige med över 850 000 lyssnare varje dag. Våra programledare Anna Hernek, Katherine Zimmerman och Daniel Alling växlar ledigt mellan de senaste nyheterna, de fördjupade samtalen och oväntade intervjun med rutin, närvaro och allmänbildning uppdraget kräver. Vi söker vikarierande programledare under semesterperioden.

Studio Ett är Ekots dagliga aktualitetsmagasin
med fördjupad journalistik. Vi ger dig utfrågningar av makthavare, debatter, samtal och närgångna intervjuer. Studio Ett rör sig oftast nära de stora nyhetshändelserna, men gör också ibland tvära kast bort från nyhetsfloden och till det mer udda och personligt berättade. Studio Ett har över 520 000 lyssnare varje dag. Vi söker vikarierande programledare för Helena Groll, Magnus Thorén, Li Hellström och Anders Jelmin under semesterperioden.

Ekot söker programledare till liveteamet

Ekots Liveteam ger lyssnarna den bästa och snabbaste bevakningen av de stora nyhetshändelserna i Sverige och världen, med trovärdighet, snabbhet och fördjupning som ledord. Vårt mål är att vara först ut med viktiga nyheter och i direktsändning ge bilder och sammanhang, med hjälp av Ekots breda, samlade expertis. 

Arbetet i Ekots Liveteam kräver ett stort intresse för nyheter. Du ska vara allmänbildad, mycket stresstålig och vilja arbeta på en sammansvetsad redaktion.  Som programledare är du trygg i din nyhetsvärdering, tar egna initiativ, är källkritisk och har förmåga att improvisera. Du uttrycker dig väl och gör det svåra begripligt i sändning. Du klarar av ett mycket högt tempo och snabba omställningar och kombinerar det med gott publicistiskt omdöme. I Ekots Liveteam är du ständigt beredd på att snabbt komma ut i sändning och vara den som först berättar om stora nyheter för lyssnarna mitt under pågående händelseutveckling. Några programledare direktsänder på kvällstid.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Gedigen programledarerfarenhet och stor vana vid direktsända nyhetsfokuserade
    program är ett krav
  • Längre journalistisk erfarenhet är ett krav
  • Bred allmänbildning är ett krav
  • Goda språkkunskaper, särskilt engelska är meriterande
  • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift är ett krav

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning semestervikariat sommar 2019, tillträde enligt överenskommelse. Vi vill ha din ansökan senast den 20 januari 2019.  

För frågor kontakta Olof Sjölander, gruppchef för Studio Ett, olof.sjolander@sverigesradio.se eller Karin Hållsten tf. gruppchef för Ekots Liveteam, karin.hallsten@sverigesradio.se För frågor kring ansökningsprocessen kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, Ekots HR-partner, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se Fackliga frågor Kontakta Håkan Widman, SJF, hakan.widman@sverigesradio.se UNIONEN unionen@sverigesradio.se och SACO saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista