Pianostämmare till Berwaldhallen
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
31 december 2018

Vi söker nu en pianostämmare/instrumenttekniker som främst skall arbeta med vår konsertverksamhet i Berwaldhallen, men även i Radiohusets stora musikstudior med våra instrument där. Arbetet innefattar både repetitioner, konserter samt inspelningar. Du blir en av två stämmare som arbetar tillsammans i ett team med vår verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• stämma och underhålla våra konsertflyglar, orkesterflyglar, pianon, orglar och cembali
• kunna sköta det tekniska underhållet och göra enklare reparationer i samband med underhåll av våra instrument
• har ett nära samarbete med gästande pianosolister
• finnas till hands i samband med konserter där pianosolist medverkar
• i förekommande fall även följa med på kortare turnéer främst inom Sverige

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker en etablerad och välmeriterad stämmare som har arbetat i internationella sammanhang med både svenska och internationella musiker. Att självständigt kunna driva det dagliga arbetet och ha en god samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas i den här tjänsten.

• dokumenterad utbildning och kunskap som pianostämmare/instrumenttekniker
• flerårig arbetslivserfarenhet som pianostämmare/instrumenttekniker gärna vid någon större konsertinstitution
• god kunskap om musiker- och artistlivet
• goda kunskaper i engelska, och gärna tyska, både i tal och skrift
• en utbildning från Steinway Academy eller motsvarande är meriterande

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Om Berwaldhallen och Sveriges Radio
Konserthuset Berwaldhallen är en del av Sveriges Radio och har samma värdegrund: oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande. Inom våra väggar ryms två världsledande ensembler - Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Genom konserter, direktsänd musik, turnéer och framträdanden världen över har vi blivit viktiga ambassadörer för svensk musik och kultur både nationellt och internationellt. Våra ensembler attraherar de främsta dirigenterna och solisterna. Ett bevis på det är vår nuvarande internationellt väl etablerade chefsdirigent och konstnärlige ledare Daniel Harding. Som en av oss, oavsett om du är musiker, korist eller arbetar i en administrativ funktion, är du med och främjar högsta möjliga konstnärliga kvalitet, med lust för det nya och kärlek till det klassiska.

Anställning
Tjänsten tillhör Berwaldhallens administrativa avdelning och är en tillsvidareanställning på 100 % med produktionsarbetstid 36,50 timmar/vecka. Anställningen inleds med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse under våren 2019. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast 31 december 2018.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Katarina Netsman, Berwaldhallens administrativa chef, mobil 073-357 16 49. För frågor kring din ansökan kontakta Helene Carlberg, HR-partner, mobil 070-557 97 65.

Fackliga organisationer vid Sveriges Radio
är Journalistförbundet, Unionen, SACO och Ledarna. Samtliga nås via växeln telefon 08-784 50 00. Maj Widding (SRSO SYMF) 0733-266 400, Olle Markström (SRSO SMF) 070-523 2173

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista