Nyhetssändare till P4 Uppland för en tillsvidareanställning
Ort
Sista ansökningsdag
Uppsala
19 december 2018

Vårt mål är att skapa agendasättande och angelägen journalistik som gör skillnad! 

Sveriges Radio Uppland är en nyhetsledande nyhets- och programredaktion i en stark tillväxtregion. Vi söker en driven Nyhetssändare som vill vara med och sätta nyhetsagendan i Uppsala län. Du bör ha ett stort intresse för lokal journalistik och vilja vara med och utveckla vårt arbete i radio, sociala medier och på webben.

Som Nyhetssändare är du redaktör för nyhetsuppdateringarna. Nyheter och program går hand i hand och vi jobbar aktivt med att öka dialogen med publiken.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Värdera nyheter och producera inslag till nyheter och program
 • Medverka i direktsändning
 • Presentera nyheter och göra nyhetsuppdateringar vid snabba nyhetshändelser
 • Publicera nyheter på webb och i sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer:

 • Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
 • Erfarenhet av nyhetsjournalistik är ett krav
 • Erfarenhet av att producera nyhetsinslag är ett krav
 • Erfarenhet av att presentera nyheter är meriterande
 • God lokalkännedom är ett krav
 • God lokalkännedom är ett krav
 • B-körkort är ett krav

Som nyhetsmedarbetare på P4 Uppland har du ett journalistiskt driv och är van vid att hantera mycket information och göra den lättbegriplig. Du har egna idéer och tar egna initiativ, men är också lyhörd för andras uppslag och tankar. Du hanterar såväl snabba nyhetshändelser som granskningar. Vi ser gärna att du bor i Uppsala/Uppland.

Vi värderar särskilt förmågan att arbeta effektivt, även under tidspress och förmågan att nyhetsvärdera. Röst och framtoning är viktigt. Nyhetspresentationen ska vara tydlig, engagerad och trovärdig. Idéer och kreativitet är avgörande för att redaktionen ska fungera.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.  

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. 

Anställning 
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Uppsala.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2018-12-19. 

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Alisa Bosnic, kanalchef SR Uppland, tel. 018-17 41 44. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Marianne Jansson, tel. 016-16 16 71.

Fackliga frågor besvaras av Martin Hult, SJF eller David Hellgren, Unionen. Båda nås via växeln 018-17 40 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista