Programledare till miljöprogrammet Klotet på Vetenskapsradion
Ort
Sista ansökningsdag
Uppsala
16 december 2018

Vetenskapsradion når idag en miljonpublik dels genom sina dagliga vetenskapsnyheter i P1 samt program som Vetandets Värld, Veckomagasinet, Klotet och Kossornas Planet i P4. Vetenskapsredaktionen bevakar det senaste i forskningsfronten och hittar vetenskapliga infallsvinklar på aktuella debatter, nyhetshändelser och samhällsfrågor. Vetenskapsredaktionen ska ge lyssnarna en unik inblick i vetenskapens värld och har ljudet i fokus.

Vi söker en programledare till Klotet som är vetenskapsradions internationella miljöprogram i Sveriges Radio P1. Vi täcker alla sorters miljöfrågor med ett vetenskapligt perspektiv. Vi sänder en gång i veckan och belyser ett särskilt tema med reportage och inbjudna gäster.

Vetenskapsredaktionen är belägen i Uppsala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Producera inslag, skriva manus och sända programmet Klotet
• Publicera på webben och sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk utbildning eller motsvarande är ett krav
• Erfarenhet av att programleda är meriterande
• Erfarenhet av webb och sociala medier är meriterande
• Gedigen erfarenhet av miljö- och vetenskapsjournalistik är meriterande
• Dokumenterad ämneskunskap inom miljö är meriterande
• B-körkort är meriterande

Som programledare är du kreativ, utåtriktad och har lätt för att skapa kontakter. Du är flexibel och kan lätt anpassa dig till situationen. Ditt språk är rikt och du har lätt för att formulera dig på ett lyssnarvänligt sätt och har drivkraften att berätta. Som programledare har du alltid lyssnarna i fokus och ser möjligheterna i nya utmaningar. Du har också god samarbetsförmåga och engagemang för ditt arbete.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är ett vikariat på heltid för perioden 2019-03-01 – 2019-08-31. Placeringsort är Uppsala.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast den 16 december 2018.

Vill du veta mer?
Vänligen kontakta Lars Broström, tf gruppchef Vetenskapsredaktionen, tel. 018-17 41 39, lars.brostrom@sr.se eller Alisa Bosnic, kanalchef SR Uppland, tel. 018-17 41 44, alisa.bosnic@sr.se. För frågor angående din ansökan kontakta Marianne Jansson, HR-partner, tel. 016-16 16 71.

Fackliga frågor besvaras av Martin Hult, SJF samt David Hellgren, Unionen som nås via växeln 018-17 40 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista