SR Väst söker reporter
Ort
Sista ansökningsdag
Uddevalla
15 december 2018

Vi söker dig som är passionerat intresserad av lokala, nära nyheter, och som snabbt greppar ett ämne. Du kommer att arbeta i vårt team av livereportrar, där huvuduppgiften är att snabbt ta sig ut och rapportera live. Det kan vara händelsenyheter, uppföljning av nyheter, evenemang eller rätt och slätt bara en träff med en spännande människa. Du är en person som har lätt för att få kontakt med människor och att få dem att berätta. Du är ihärdig och drar dig inte för att utkräva ansvar när det är befogat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Att vara livesändande reporter, och att snabbt beskriva och skildra  ett skeende, hitta rätt personer att prata med, sätta saker i sitt rätta sammanhang. Du publicerar självfallet ditt material slagkraftigt på webben och i sociala medier. I tjänsten kan också ingå att då och då jobba vid vår nyhetsdesk.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
  • Erfarenhet av nyhetsarbete är ett krav
  • Erfarenhet av radiomediet är önskvärd 
  • Kompetens inom digital journalistik är meriterande
  • Nätverk och kontakter i miljöer där vi traditionellt inte är så starka är meriterande
  • Körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. 

Anställning 
Tjänsten är ett vikariat på heltid för perioden 2019-01-01 till 2019-06-30. Tillträde 2019-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Uddevalla.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2018-12-15.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta kanalchef Peter Sundblad, 0522 – 67 00 11. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Ann Andersson, tel 031-83 75 01 

Fackliga frågor besvaras av Peter Olsson, SJF, och Angelique Hvalgren, Unionen, som båda nås på 0522 – 67 00 00, samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se   

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

  

 

 

 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista