Ekot söker semestervikarier till Godmorgon, världen!
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
20 januari 2019

Godmorgon, världen! är P1:s veckomagasin som sänds varje söndagsförmiddag. Vi speglar veckan som gick, veckan som kommer och trender i tiden. Vi är en liten redaktion där idérikedom och förmåga att hitta egna vinklar på veckans händelser, både i Sverige och internationellt, är centralt. Som producent leder du redaktionens arbete och lägger upp veckans sändning. Som reporter arbetar du med längre reportage, vilket ställer krav på formsäkerhet och kreativitet. Som programledare arbetar du tätt ihop med producenten och direktsänder programmet.

Bakgrund och kvalifikationer
Journalistik högskoleutbildning eller liknande är ett krav
Radioerfarenhet är meriterande
Erfarenhet av att göra berättande reportage är meriterande
Bred allmänbildning är ett krav
Dokumenterad kompetens på sociala medier är ett krav
Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav

Du har egna idéer, tar egna initiativ och har förmåga att samarbeta med andra. Publikens perspektiv och intressen är viktiga för dig. Publikdialog är en självklar del av ditt arbete. Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen. Språkkunskaper utöver engelska är meriterande.
Godmorgon, världen! är en del av Ekot. Vi är en arbetsplats med kunniga och engagerade medarbetare och redaktionen har ett positivt klimat. Vårt mål är att vara agendasättande, att producera de bästa och mest angelägna nyheterna och fördjupningarna för vår publik.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Tjänsten är ett semestervikariat och innebär viss helgtjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 20 januari 2019. 

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Nina Benner, gruppchef för Ekots helgprogram, nina.benner@sverigesradio.se För praktiska frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, Ekots HR-partner jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence, SJF pablo.dalence@sverigesradio.se, UNIONEN unionen@sverigesradio.se Saco saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista