P3 Nyheter söker semestervikarie producent
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
27 januari 2019

Som producent på P3 Nyheter är du ansvarig för nyhetsarbetet på redaktionen och styr både reportrar, digital redaktör och studioreporter/programledare. Antingen jobbar du med innehållet i morgonens sändningar och digitala publiceringar eller med dagens nyhetsflöde och kortsändningar. Du är placerad i Stockholm men har reportrar även i Göteborg, Luleå, Umeå och Malmö.

P3 Nyheter gör nyheter för unga, målgruppen är 19-34-åringar. Det innebär att både inrikesnyheter, utrikesnyheter, sport och nöje är en del av den dagliga rapporteringen. Vi vill ha dig som gillar att utmana det traditionella nyhetsberättandet och tycker om att experimentera med ton och tilltal både i radion och digitalt.

Bakgrund och kvalifikationer
• Du har erfarenhet av nyhetsarbete och är van vid intensiva arbetssituationer
• Du har mycket god kännedom om P3s målgrupp
• Journalistisk arbetsledarerfarenhet och vana vid nyhetsbedömning är ett krav
• Specialistkunskaper är meriterande
• Bred allmänbildning är ett krav
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav
• Dokumenterad erfarenhet av nyhetsarbete i sociala medier

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här. Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är ett semestervikariat, tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm. Välkommen med din ansökan senast 27 januari 2019.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Simon Rosenqvist, tf Nyhetschef P3 Nyheter, simon.rosenqvist@sverigesradio.se eller Klas Wolf-Watz, Publiceringschef Ekot klas.wolf-watz@sverigesradio.se
För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se 
Fackliga frågor besvaras av
Pablo Dalence, SJF, pablo.dalence@sverigesradio.se UNIONEN unionen@sverigesradio.se och SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista