Ekot söker erfarna reportrar till utrikes för semestervikariat
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
13 januari 2019

Utrikesgruppen på Ekot är vid sidan av korrespondenterna en viktig del av Sveriges Radios utrikesredaktion. Som reporter i utrikesgruppen gör du egna utrikesinslag. En del av tjänsten innebär att du arbetsleder reportrar och korrespondenter. Du jobbar mot samtliga Ekots plattformar; FM, digitalt och sociala medier. Redaktionen präglas av ett nära samarbete och arbetstempot är ofta högt.

Bakgrund och kvalifikationer

• Erfarenhet av utrikesbevakning ett krav
• Tidigare erfarenhet av radioproduktion är en merit
• Gedigna språkkunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav 
• Arbetsledarerfarenhet är meriterande

Rollen som utrikesreporter kräver att du klarar att jobba under stress. Vidare bör du vara snabb och noggrann i ditt nyhetsarbete. Du har egna idéer, tar egna initiativ och har förmåga att samarbeta med andra. Digital kompetens är viktig för uppdraget. Publikens perspektiv och intressen är viktiga för dig. Publikdialog är en självklar del av ditt arbete. Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen. Språkkunskaper utöver engelska är meriterande.

Vad erbjuder vi? Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats. Ekot är en arbetsplats med kunniga och engagerade medarbetare och vårt mål är att vara agendasättande, att producera de bästa och mest angelägna nyheterna för vår publik.

Anställning Tjänsten är semestervikariat och innebär visst arbete på obekväm arbetstid, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan Välkommen med din ansökan senast 13 januari 2019.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Anders Pontara, bitr. utrikeschef, anders.pontara@sverigesradio.se, tel 08-784 70 90. För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se tel 08-784 28 84.

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontakats via E-post unionen@sverigesradio.se  likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista