Ekot söker nyhetspresentatörer för semestervikariat
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
20 januari 2019

Ekot är en av Sveriges ledande nyhetsredaktioner. Vårt mål är att skapa agendasättande och angelägen journalistik som gör skillnad. I rollen som nyhetssändare/studioreporter ska du ha god språkkänsla och en förmåga att göra det svåra enkelt och begripligt i direktsändning. Du jobbar med Ekots nyhetssändningar i både långt och kort format och arbetar tätt ihop med andra studioreportrar, producenter och reportrar. Arbetstempot är ofta högt.

Bakgrund och kvalifikationer
• Erfarenhet från etermedia är ett krav
• Erfarenhet av nyhetspresentation är ett krav
• Breda samhällskunskaper är ett krav
• Vana vid självkör är meriterande
• Kunskap och erfarenhet av Sveriges Radios program som ENPS, Digas och Isidor är meriterande

I rollen som nyhetssändare/studioreporter bör du under stress ha förmåga att behålla ditt lugn. Du bör vara snabb och noggrann i ditt nyhetsarbete. Publikens perspektiv och intressen är viktiga för dig. Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige och ser gärna att du med mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen söker dig till oss.

Anställning
Semestervikariat sommar 2019, visst arbete på obekväm arbetstid, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 20 januari 2019.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Kontaktpersoner: 
Anna Holm chef Broadcast Ekot, Tel. 08-784 50 00 eller e-post anna.holm@sr.se, HR-partner Jeanette Dellstad-Henriksson jeanette.dellstad-henriksson@sr.se.

Fackliga frågor 
Kontakta Pablo Dalence, Journalistklubben, pablo.dalence@sverigesradio.se, UNIONENS företrädare kontaktas via mejl unionen@sverigesradio.se och SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se ring via Sveriges Radios växel 08-784 50 00

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista