Ekot söker nyhetsproducenter för semestervikariat
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
20 januari 2019

Ekot är en av Sveriges ledande nyhetsredaktioner. Vårt mål är att skapa agendasättande och angelägen journalistik som gör skillnad. Producenterna i Ekots nyhetsnav jobbar med publiceringar i olika tempon. Ekot söker nu dig som vill vikariera som producent för våra längre och fördjupande nyhetssändningar. Du jobbar tätt ihop med nyhetssändare/studioreportrar, digitala redaktörer och reportrar. Du ska vara allmänbildad, mycket stresstålig och vilja arbeta på en sammansvetsad redaktion.

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk arbetsledarerfarenhet och vana vid nyhetsbedömning är ett krav
• Bred allmänbildning är ett krav
• Erfarenhet av att arbetsleda webbpublicering och arbete i sociala medier är ett krav
• Journalistisk erfarenhet från etermedia är ett krav

Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen. Språkkunskaper utöver engelska är meriterande. Publikens perspektiv och intressen är viktiga för dig. 

Anställning
Semestervikariat sommar 2019, visst arbete på obekväm arbetstid, tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 20 januari 2019.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Kontaktpersoner: 
Anna Holm chef Broadcast Ekot, anna.holm@sr.se och HR-partner Jeanette Dellstad-Henriksson 
jeanette.dellstad-henriksson@sr.se.

Fackliga frågor 
Kontakta Pablo Dalence, Journalistklubben, pablo.dalence@sverigesradio.se, UNIONENS företrädare kontaktas via mejl unionen@sverigesradio.se och SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se ring via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista