Reportrar till P4 Halland (lokalredationen i Varberg)
Ort
Sista ansökningsdag
Varberg
18 december 2018

Snabba nyheter som människor bryr sig om blandat med angelägna egna nyhetsprojekt som sätter agendan för kanalens lyssnare - det är P4 Halland! Vi lägger samma vikt vid det digitala som fm och har som målsättning att sprida våra nyheter på sociala plattformar.

Det är viktigt för oss att möta människor, fånga in deras upplevelser och få med berörda i våra program och nyheter. Vi vill jobba mycket utanför redaktionen. De egna idéerna är också något vi värdesätter på vår redaktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Självständigt producera nyhets- och programinslag till P4 Halland med fokus på dagsaktuella ämnen och snabbhet
 • Sända direkt utifrån med Satellitbil, OB-väska eller Luci Live-app
 • Medverka direkt i program och nyheter i form av ”sit-in”, att som reporter bli intervjuad av programledaren  
 • Producera agendasättande egna nyheter 

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
 • Erfarenhet av nyhetsarbete är ett krav
 • Erfarenhet av arbete med radio är meriterande
 • Erfarenhet av Sveriges Radios verktyg, ENPS, DIGAS, MDA, Isidor och Mandozzi är meriterande 
 • Erfarenhet av hf eller mobilt arbete är meriterande
 • Erfarenhet av att medverka i direktsändning är meriterande 
 • Erfarenhet av webbpublicering och fotografering är meriterande
 • Körkort är ett krav

Idéer och kreativitet är avgörande för att fungera på det här jobbet. Vi vill göra nyheter och program som är angelägna för våra lyssnare. Människor som berörs ska höras i kanalen. Arbetstiderna kan variera och inkludera OB-tid och helgarbete. Vi tycker att det är en fördel om du bor i Halland. 

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.  

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning
Den ena tjänsten är en tillsvidareanställning och den andra tjänsten är ett vikariat för perioden 2019.01.02 - 2019.09.01. Tillträdesdatum för tillsvidareanställnigen är enligt överenskommelse. Placeringsort är Varberg.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Vi vill ha din ansökan senast 2018-12-18.
 
Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta, Maria Rickardsson, kanalchef, tel 035-17 27 46. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Astrid Bergön, 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Thobias Ericsson, Unionen, tel 035-17 27 00. För övriga fackförbund hänvisar vi till respektive klubbs kontor på Sveriges Radio i Stockholm. Dessa nås via växeln, tel 08-784 00 00.   
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista