Agendareporter till P4 Kristianstad
Ort
Sista ansökningsdag
Kristianstad
19 december 2018

P4 Kristianstad söker en självgående och kreativ agendareporter. Vi är en rolig och engagerande kanal som är nära lyssnarna och tar lokal journalistik på största allvar.

Agendasättande nyhetsjournalistik är ett av P4:s viktigaste uppdrag. Hos oss på P4 Kristianstad jobbar du som agendareporter med gräv och granskningar och att ta fram egna nyheter, samt utvecklar våra nyheter över hela radiodagen och på alla våra plattformar. Du utgår ofta från berörda i din berättelse. Tillsammans med programledare, nyhetspresentatörer och digital redaktör skapar du publiceringar. Du har både stor frihet och stort ansvar för helheten..

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Driva egna gräv och granskningar
 • Hitta egna nyheter, bevaka och förklara viktiga lokala nyhetshändelser och skeende 
 • Researcharbete och upplägg inför större publiceringar  
 • Publicera nyheter på alla våra plattformar och i alla förekommande format

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
 • Erfarenhet av nyhetsarbete är ett krav 
 • Erfarenhet av granskande journalistik är meriterande 
 • Erfarenhet av arbete med radio är meriterande
 • Erfarenhet av Sveriges Radios verktyg, ENPS, DIGAS, MDA, Isidor och Mandozzi är meriterande
 • Erfarenhet av att jobba kreativt och strategisk med webb och sociala medier som journalistiska verktyg är meriterande
 • Kännedom om P4 Kristianstads sändningsområde är meriterande 
 • Körkort är ett krav

Idéer och kreativitet är avgörande för att redaktionen ska fungera. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och en förståelse för vad som är viktigt för publiken. På våra agendareportrar vilar ett särskilt ansvar för att följa samhällsutvecklingen, nyhetsflöden och komma med uppslag för radion som är angelägna för publiken.

Vi strävar efter att ha en redaktion av personer med blandade erfarenheter och bakgrund. Därför uppmuntrar vi dig som har kunskap och/eller erfarenhet av andra kulturer än den svenska att söka.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.  

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är en programanställning för perioden januari - december 2019. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Kristianstad.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2018-12-19. 

Vill du veta mer?  
För frågor kring tjänsten kontakta Linnéa Mattisson, tf kanalchef, tel. 044-775 12 73. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Astrid Bergön, 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Gunilla Nordström, SJF, tel 040-666 56 03, Tomi Lehikoinen, Unionen, tel 08-784 15 82 eller Saco som nås via saco@sverigesradio.se    

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista