Semestervikarier till P4 Halland
Ort
Sista ansökningsdag
Halmstad
20 januari 2019

Mitt i sommaren reser många till Halland för att lata sig. Det gäller inte våra sommarvikarier. Mycket folk i länet, många evenemang och många verksamheter igång gör att det hela tiden händer planerade och oplanerade saker. Det gör det tacksamt att vara en nyhetsinriktad radiokanal just här. Är du en nyfiken journalist som vill pröva dina egna idéer och din egen kreativitet ska du komma till oss.

Våra nyheter ska vara angelägna för de som lyssnar och besöker våra webbsidor. Vi hämtar de flesta av våra idéer från möten med människor, direkt eller i sociala medier. Vårt arbete handlar mycket om att fånga upp det som är aktuellt och sätta in det i sammanhang. Reportrar och programledare behöver kontaktnät och social begåvning, men också samhällsintresse och engagemang.

Vi söker reportrar, nyhetspresentatörer, programledare och webbredaktör för vikariat av olika längd mellan i huvudsak mitten av juni och mitten av augusti.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistutbildning är en förutsättning för att jobba med nyheter och en fördel om du vill jobba med program
  • Radioerfarenhet är meriterande
  • Kunskap i direktsändning utifrån och självkör i studio är meriterande
  • Kunskap av ENPS, Digas, Isidor och Mandozzi är meriterande
  • Körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna. Redaktionen är belägen i centrala Karlskrona – en marin stad med världsarv och en av Sveriges soligaste städer.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.  

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning
Tjänsterna är semestervikariat eller programanställning under sommaren 2019. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Halmstad.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2019-01-20. 

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta, Maria Rickardsson, kanalchef, tel 035-17 27 46 eller Evelina Myrbäck, programutvecklingschef, tel 035-17 27 05 . För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Astrid Bergön, 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Thobias Ericsson, Unionen, tel 035-17 27 00. För övriga fackförbund hänvisar vi till respektive klubbs kontor på Sveriges Radio i Stockholm. Dessa nås via växeln, tel 08-784 00 00.    

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista