Barnradion söker reporter och sändare till Nyheter
Ort
Sista ansökningsdag
Göteborg
20 januari 2019

Barnradion på Sveriges Radio producerar varje dag högkvalitativt och nyskapade innehåll för målgruppen 3-13. Vi sänder bland annat sagor, drama, vetenskap och historia såväl i FM som i podd. Vårt uppdrag är både att förvalta barnkultur och kunskap men också att ligga i framkant vad gäller utveckling och socialdigitala plattformar för att möta en ung publik med snabbt förändrade mediavanor.

Nu söker vi en reporter/sändare till en nysatsning på Nyheter för åldern 9-13. Att erbjuda barn relevanta, trovärdiga och förklarande nyheter på daglig basis är en spännande och viktig utmaning. Nyheter för barn kommer att sändas i FM måndag till fredag med en fördjupande podd varje vecka. Redaktionen består av två personer placerade i Göteborg.

Vi söker dig som är intresserad av den yngre publiken och tycker om nyhetspulsen. Du brinner också för att hitta egna nyheter för den yngre publiken. Du har god publikkännedom, känner dig bevandrad i samtiden för barn och drivs av en stark nyfikenhet för att hitta sätt att göra relevant journalistik såväl digitalt som i FM. Socialdigitala plattformar är en naturlig plats för dig och du har en förståelse för vad som får en nyhet att nå många.

Som en del av din ansökan vill vi att du skickar in två idéer, av intresse för Nyheter i Barnradions målgrupp, som du skulle vilja göra reportage/nyheter av. Tänk på att nyheten ska fungera såväl i radio som digitalt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Hitta, producera och publicera nyheter med fokus på barn 9-13 år
  • Skapa innehåll för radio och Barnradions plattformar i sociala medier
  • Sätta nyheterna i en kontext som även är av den förklarande sorten med tanke på den unga publiken

Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är krav
  • Erfarenhet av att hitta egna nyheter är ett krav
  • Digital kompetens är ett krav
  • God kännedom om den yngre publiken är meriterande
  • Erfarenhet av radioarbete och sändning är meriterande
  • Erfarenhet av redigeringsverktyg för radio är meriterande

Vad erbjuder vi?

Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.

Vår värdegrund

Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning 

Tjänsten är en programanställning på 100 % med önskvärt startdatum 2019-03-01 och året ut med möjlighet till förlängning. Placeringsort är Göteborg.

Ansökan

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2019-01-20. 

Vill du veta mer? 

För frågor kring tjänsten kontakta Linda Belanner, Exekutiv producent/Samordnare Barnradion, telefonnummer 031-83 77 66, e-postadress linda.belanner@sverigesradio.se

För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Sara Källberg på telefon 011-495 41 05 eller e-post sara.kallberg@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Linn Ohlsson, SJF eller Peter Lindqvist, Unionen. Båda nås via växeln. SACO nås via saco@sr.se.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista