Reporter till P3 Nyheter i Luleå
Ort
Sista ansökningsdag
Luleå
30 januari 2019

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och kulturskapare. I år är vi dessutom, för tredje året i rad, rankade som det företag i Sverige som har högst förtroende. Läs mer på sverigesradio.se.

SR Norrbotten söker en nyhetsjournalist till P3 Nyheter. Du som söker tycker om nyhetspulsen och brinner för att hitta egna nyheter. Du har god kännedom om P3s målgrupp, är innovativ och vill och kan hitta nya sätt att hitta och publicera nyheter. Du tycker om att experimentera med form i nyhetsinslag och i sändningar och du har erfarenhet av interaktivt nyhetsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Hitta egna nyheter med fokus på P3s målgrupp
• Göra reportage till P3 nyheter

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk utbildning är meriterande
• God kännedom om P3s målgrupp är ett krav
• Dokumenterad erfarenhet av att hitta egna nyheter är meriterande
• Erfarenhet av nyhetsarbete i radio är meriterande
• Du har goda kunskaper i engelska och talar gärna andra språk väl
• Erfarenhet av olika kulturer är meriterande
• Erfarenhet av publicering på olika plattformar är meriterande
• Erfarenhet av redigeringsverktyg för radio är meriterande
• Körkort är ett krav

Som person är du initiativtagande och självgående, med god samarbetsförmåga.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

P3 är radio för och av unga människor i Sverige. Rolig och viktig radio med ett innehåll att skratta åt, reagera på, sjunga med i eller städa till. Vi satsar på ett brett programutbud där en del program tilltalar många olika sorters människor medan andra är lite smalare. För oss är detta vad som menas med Public Service-radio, radio i allmänhetens tjänst.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här. 

Anställning
Tjänsten är en programanställning på heltid under perioden 2019-03-04 tom 2019-08-30. Placeringsort är Luleå.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast 2019-01-31

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Patrik Boström 070-515 07 29. För frågor kring din ansökan kontakta Desire Lindström HR Partner, tel 090-17 17 57. Fackliga frågor besvaras av Carin Sjöblom, SJF, tel: 0920-27 53 41, Thore Wilhelmsson, Unionen, tel: 0920-27 53 56 eller SACO som nås via saco@sr.se

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista