Semestervikarier till Radiosporten
Ort
Sista ansökningsdag
Flera orter
5 februari 2019

Radiosporten är redaktionen med den bredaste sportbevakningen i Sverige, med såväl en riksredaktion som redaktioner spridda över hela landet. Radiosporten strävar efter att alltid finnas med där det händer, både när det gäller nyheter, bevakning av evenemang och de djuplodande reportagen, nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Arbeta som reporter/webbredaktör/programledare/referent
• Bevaka idrott på elitnivå samt breddidrott

Bakgrund och kvalifikationer
• Erfarenhet av att jobba med sportjournalistik, med radio/tv eller digitalt är ett krav
• Erfarenhet av de etablerade ljudredigeringssystemen Digas, ProTools el dyl. är meriterande
• Erfarenhet av Photoshop och Premier Pro som arbetsverktyg är meriterande 

Som sportreporter har du god nyhetsnäsa, är idérik, van att jobba i högt tempo och har lätt för att hitta en egen infallsvinkel både i reportage och i nyhetsjakten.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Även om vi söker både specialister och generalister, är det en platt organisation, där digitala redaktörer även gör radio och tvärtom. Det är helt enkelt varierade arbetsuppgifter.

Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken, gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Anställning
Tjänsterna är semestervikariat under sommaren 2019 med varierande tillträdes- och slutdatum. Placeringsort är i första hand Stockholm, men framförallt Göteborg och kanske även Malmö eller andra orter kan bli aktuella.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast 5 februari 2018. OBS! Skicka inga ljudfiler med denna ansökan, utan först på begäran. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och en redaktion med bred och varierande kompetens och sökande med olika bakgrunder.

Vill Du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Markus Boger, redaktionschef, tel. 08-784 28 07. För frågor kring din ansökan kontakta Marianne Jansson, HR-partner, tel. 016-1 61671. 

Fackliga frågor besvaras av Richard Henriksson (SJF) och Erland von Heijne (Unionen) som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00 eller SACO som nås via saco@sr.se.

Välkommen med Din ansökan!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista