Digital redaktör till P4 Skaraborg
Ort
Sista ansökningsdag
Skövde
1 februari 2019

En av våra digitala redaktörer går vidare till en ny tjänst inom Sveriges Radio därför söker vi nu en ny person som har känsla för hur all bra radio vi gör får spridning och når så många som möjligt utanför det vanliga FM-lyssnandet.

Din främsta uppgift blir att utveckla vårt digitala utbud utifrån de nya vanor som nu växer fram där lyssning av radio sker allt mer i mobilen.

Du måste också vara duktig på att kommunicera med våra lyssnare. Vi har en aktiv och stor publik och ligger i toppskiktet av de lokala kanalerna inom Sveriges Radio när det handlar om antalet lyssnare. Många av dem gillar att diskutera med oss om högt och lågt på våra sociala medier och där får du en viktig roll med att hålla kontakten med våra lyssnare.

Vi älskar när vi är lokala, roliga och gör tuffa granskningar och tror att du också måste göra det för att lyckas med jobbet.

Vi söker alltså dig med en bred kompetens – du måste vara en driven och trygg redaktör som är van att ta egna publicistiska beslut under ett pågående nyhetsskede samtidigt som du har smarta tankar och ett driv hur vi ska utveckla oss digitalt.

Du kommer att jobba i ett team med en annan digital redaktör och en producent.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Vara ansvarig för vår sajt och sociala medier.
• Utveckla vårt arbete med ljudet i fokus. Det handlar om hur vi ska få ännu fler att lyssna på våra ljud digitalt.
• Vara aktiv på våra sociala medier och kommunicera med lyssnarna.

Bakgrund och kvalifikationer
• Stor erfarenhet av arbete med sociala medier och webb.
• Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är meriterande.
• Du har stora kunskaper i digital publicering.
• Eftersom det ingår en del ensamarbete i tjänsten måste du vara van och trygg att göra egna publicistiska bedömningar.
• Körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.
Du kommer att få stort ansvar över vårt digitala utbud och vara personen som leder den utvecklingen.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av en särskild public service-avgift. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning
Tjänsten är en programanställning på heltid i ett år med chans till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Skövde.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2019-02-01.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Calle Sundblad, kanalchef, 0500 773003, calle.sundblad@sverigesradio.se eller Kajsa Hallberg programutvecklingschef, 0500-773031, kajsa.hallberg@sverigesradio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Ann Andersson, 031-837501, ann.andersson@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Marthina Stäpel, SJF, Mia Wiss-Krantz. Unionen som båda nås på tel 0500 - 77 30 00 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.Välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista