Dagproducent P4 Jönköping
Ort
Sista ansökningsdag
Jönköping
24 februari 2019

Älskar du en riktigt bra historia och kan du sätta en riktigt bra rubrik? Vill du vara med i händelsernas centrum när det brinner till? Har du en näsa för snackisarna som får publiken att vilja höra mer? Vill du dessutom vara med och leda en av Sveriges Radios starkaste redaktioner? Då ska du söka jobbet som dagproducent på P4 Jönköping.

Du blir spindeln i nätet på en redaktion fylld av energi och ambitioner och tar en plats i ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Leda arbetet och prioritera nyheter och händelser under dagen
  • Coacha och arbetsleda reportrar, nyhetssändare, programledare och digitala redaktörer mot att uppfylla uppdraget för Sveriges Radio P4
  • Samverka med agendachef kring program- och nyhetsflöde
  • Delta i kanalens utvecklingsarbete i kanalchefens ledningsgrupp

 Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
  • Erfarenhet av nyhetsarbete är ett krav
  • Erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare är meriterande
  • Arbetsledarutbildning är meriterande
  • Radioerfarenhet är meriterande
  • Körkort är ett krav

Vi värderar särskilt

Din förmåga att få din omgivning att växa. En mycket god samarbetsförmåga där du har förmågan att entusiasmera din omgivning är omistligt i arbetet. Idéer och kreativitet är avgörande liksom ett genuint intresse för nyheter och samhällsutveckling.

Vi strävar efter att ha en redaktion av personer med blandade erfarenheter och bakgrund. Därför uppmuntrar vi särskilt dig som har kunskap och/eller erfarenhet av andra kulturer än den svenska att söka.

Vad erbjuder vi?

Vi gör fri och oberoende journalistik och anpassar oss inte till utomstående krafter. Vi har en stor publik och arbetet ger utrymme för kreativitet och erbjuder många möten med spännande människor. Vår verksamhet kräver ett omvärldsorienterat och nyfiket ledarskap. Vi måste vara strategiska, innovativa och framåtriktade. Vi arbetar med den senaste tekniken.

P4 Jönköping är den P4 kanal som har flest lyssnare utanför storstadsområdena och har haft en uppgång i lyssnarsiffrorna de senaste åren. Vi är en kanal som är känd för att vara snabbt på plats och sända när det händer. Vi är också kända för vår grävande journalistik.

Om Sveriges Radio 

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av public service-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare.

Vår värdegrund

Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Jönköping.

Ansökan

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Dock vill vi ha din ansökan senast den 24 februari.

Vill du veta mer? 

E-posta kanalchef Peter Olsson på peter.j.olsson@sverigesradio.se eller ring 036-215 66 57 om du har frågor.

För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Sara Källberg på sara.kallberg@sverigesradio.se eller 011- 495 41 05.

Observera att ansökningar ej skickas via e-post utan via "ansök".

Fackliga frågor besvaras av Dan Segerson, SJF, dan.segerson@sverigesradio.se eller 036-215 66 28, Melekeh Meyer, Unionen, melekeh.meyer@sverigesradio.se eller 036-21 566 44 samt SACO som nås via saco@sverigesradio.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista