Nyheter från Julkalendern 2023: Tjuven på Nikolaus läroverk

 • Illustratören Lina Neidestam och författaren Astrid Mohlin sitter utanför en stor port in till en skola. Foto: Daniel Stigefelt / Sveriges Radio

  Årets julkalender utspelar sig i en nära framtid där allt färre firar jul och snön inte längre faller. Vad ingen vet är att någonstans i Sverige, djupt inne i en skog, ligger en skola som i århundranden utbildat julens unga beskyddare.

 • Manusförfattaren och regissören Astrid Mohlin står en stor port in till en skola.

  Barnradions julkalender 2023 skrivs och regisseras av Astrid Mohlin, som ligger bakom flera spännande serier i Barnradion – bland annat Fake, ILY (I love you) och Sommarlovsmysteriet – och nu är det dags att skriva en julkalender!

 • Lina Neidestam står utanför en stor port in till en skola.

  Serietecknaren Lina Neidestam illustrerar 2023 års julkalender. Lina är bland annat känd för sin humorserie Zelda och bokserien Asynja. För Barnradion har hon tidigare gjort bilden till kärleksnovellen "Kollokillen".

 • Ett foto på en bergssida med pratbubblor där det står Dagens fråga, Bilder och ljudklipp, Färgläggningsbilder, Tävling och pyssel - och Lärarhandledning.
  Mycket skoj att göra på hemsidan.

  Precis som vanligt kommer vi att erbjuda mycket extramaterial till 2023 års julkalender. Maffiga bilder till varje avsnitt, ljudklipp med karaktärerna, dagens fråga, lärarhandledning, affisch, färgläggningsbilder, tävling – och mycket mer.

  Välkomna att lyssna i december!