Arkiv

 • Busschaufförer protesterar mot långa arbetsdagar
  2:45 min tisdag 5 februari 2013 kl 16.01

  Nu protesterar många busschaufförer i Sverige. De tycker att de har så långa arbetstider att de blir trötta och riskerar att bli farliga i trafiken. Chaufförerna jobbar ibland uppemot 13 timmar på en arbetsdag.

 • Northland Resources vill öppna en gruva nära det lilla samhället Pajala, som ligger långt norrut, på gränsen mellan Sverige och Finland. Där ska gruvarbetare gräva upp det järn som finns nere i marken.

  Fast företaget saknar de pengar som krävs. Northland har försökt få in extra pengar de senaste dagarna, men få vill satsa på företaget.

 • Det är halt på vägarna i dag
  tisdag 5 februari 2013 kl 10.47

  På många håll i Sverige är det besvärligt i trafiken i dag. Det beror bland annat på att temperaturen ligger på plus eller nära noll i den södra delen av landet. Då smälter snön och det blir halt och isigt. Dessutom snöar det mycket och bilarna kan slira i snön.

  I natt välte en lastbil på vägen E4 vid Stavsjö, som ligger mitt emellan Nyköping och Norrköping. Två personer som åkte i lastbilen skadades och fick åka till sjukhus.

 • Den pakistanska flickan Malala mår bättre
  0:14 min måndag 4 februari 2013 kl 16.38

  Den 15-åriga pakistanska flickan Malala som sköts i huvudet förra året mår nu bättre. Det berättar hon nu själv på en videoinspelning från sjukhuset.

 • Det kan ha varit fusk i 380 fotbolls-matcher
  1:35 min måndag 4 februari 2013 kl 15.44

  Det är populärt att satsa pengar på hur en match ska sluta. Den som gissar rätt vinner sedan pengar.

  Nu har det blivit känt att en del av dem som satsar pengar på spel har fuskat. De har tillsammans med spelare och andra bestämt i förväg hur matcherna ska sluta. Fusket kan handla om att en spelare missar målet med flit eller att en domare dömer fel.

 • Ilmar Reepalu ska sluta som Malmös kommunalråd
  2:22 min måndag 4 februari 2013 kl 12.55

  Socialdemokraten Ilmar Reepalu har styrt i Malmö sedan år 1994. Men nu säger han att han ska sluta. Till sommaren lämnar han ifrån sig uppdraget till någon annan politiker.
  - Man måste sluta någon gång och nu känns som rätt tid, säger Ilmar Reepalu.

 • Det kan bli lättare att döma någon för våldtäkt
  2:57 min måndag 4 februari 2013 kl 11.50

  Politikerna i regeringen vill ändra reglerna för vad som röknas som våldtäkt. Om lagen ändras kan det bli lättare att döma någon för våldtäkt. I den nya lagen ska det stå att det kan räknas som våldtäkt om offret känner sig så hotat att personen inte vågar säga nej till sex.

 • Den misstänkta mannen är 25 år. Han hittade den 9-åriga flickan i stadsdelen Örgryte i Göteborg. Flickan säger att mannen tog med sig henne med våld. Hon säger också att hon blev fastbunden och hotad med kniv.

  Idag bestämde lagexperten Per-Erik Rinsell att det ska bli en rättegång mot mannen.

 • Två personer dödades vid USA:s ambassad i Turkiet
  fredag 1 februari 2013 kl 17.23

  Troligen var det en man som hade gömt en bomb under sina kläder. Sedan sprängde han den precis utanför den amerikanska ambassaden i Turkiets huvudstad Ankara.

  Både självmordsbombaren och en av ambassadens vakter dödades. Flera personer skadades också. Vi vet inte vilka som kan ha planerat bombdådet, men polisen undersöker vad som har hänt.

 • Snart kanske Thomas Quick kan frias från alla de 8 morden
  1:53 min fredag 1 februari 2013 kl 16.43

  Thomas Quick har tidigare påstått att han har mördat massor av människor. Sedan dömdes han för 8 av de morden.

  År 2008 ändrade sig Thomas Quick och sa att han inte har mördat någon. Domstolar har undersökt 5 av morden på nytt och kommit fram till att det saknas bevis mot Quick. Idag sa en domstol att även de 3 sista morden ska undersökas en gång till.

 • Lastbilen var full med fyrverkerier. Det var därför som lastbilen kunde explodera. Smällen var så kraftig att bron där lastbilen åkte föll ihop. Flera andra bilar följde med ner i raset.

  Olyckan skedde i området Henan, som ligger mitt i Kina.

 • En skyskrapa har rasat sönder i Mexico City
  fredag 1 februari 2013 kl 11.35

  Minst 25 personer har dött efter en explosion i Mexicos huvudstad Mexiko City. Explosionen hände i ett väldigt högt hus och uppemot 100 personer kan vara instängda i byggnaden.

 • Lars Nyberg slutar som chef på Telia Sonera
  2:25 min fredag 1 februari 2013 kl 11.26

  Telefonföretaget Telia Soneras chef Lars Nyberg slutar sitt jobb. Han slutar på grund av allvarlig kritik mot företagets affärer i landet Uzbekistan.

  Telia Sonera har anklagats för att ha gjort olagliga affärer i Uzbekistan. Just nu undersöker polis vad som har hänt. Samtidigt har Telia Sonera gjort en egen undersökning med hjälp av lagexperten Biörn Riese.  Han säger att det saknas bevis för att Telia Sonera verkligen skulle ha begått några brott. Fast cheferna borde ha förstått att någonting var konstigt med affärerna i Uzbekistan, menar han.

 • Sverige ska skicka militärer till Mali
  torsdag 31 januari 2013 kl 18.31

  Malis regering krigar mot upprorsmän. Regeringen får redan hjälp från Frankrike och vissa afrikanska länder. Särskilt de franska soldaterna och stridsflygplanen har haft stor betydelse. Tack vare fransmännen kan Malis regering nu kontrollera alla större städer i landet.

  På torsdagen bestämde Sveriges regering att även vi ska skicka militärer till Mali. Sverige skickar 15 militära rådgivare som ska träna och utbilda soldater åt Malis regering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista