Arkiv

 • En del sjukhus kan ha svårt att hitta vikarier när den vanliga personalen ska ha semester. Hallands sjukhus lockar nu med 9000 kronor extra till de sjuksköterskor som väljer att jobba där nu i sommar. Men flera sjuksköterskor säger att de hellre vill ha högre löner, än några tillfälliga extrapengar.

 • Sten Tolgfors sa fel om Saudiaffären
  2:12 min tisdag 23 april 2013 kl 17.08

  Under åren 2007 till 2012 var Sten Tolgfors regeringens försvarsminister. Då hade han också ansvar för att svenska experter var med och planerade en vapenfabrik i landet Saudiarabien. För att sköta planeringen startades företaget SSTI.

  Idag kom Sten Tolgfors till riksdagen för att svara på frågor om detta. Men det som Tolgfors sa i riksdagen idag är fel.

 • Fler bin än vanligt har dött i vinter
  1:41 min tisdag 23 april 2013 kl 14.23

  När det blir vår brukar honungsbina komma ut ur bikuporna igen efter vintern. Men i vinter har ovanligt många bin dött. Sveriges Biodlares riksförbund räknar med att nästan vart femte bi har dött, för att vintern har varit så lång och kall, och på grund av olika sjukdomar.

 • Terrorister tänkte spränga ett tåg i Kanada
  tisdag 23 april 2013 kl 12.11

  Polisen i den kanadensiska staden Toronto har tagit fast två misstänkta män. Polisen tror att männen har planerat att spränga ett tåg fullt med människor. För att göra det skulle männen också ha fått hjälp av terroristgruppen Al Qaida. Men det blev aldrig någon tågsprängning.

 • Personer med demenssjukdomar kan bli bättre av konst
  2:10 min måndag 22 april 2013 kl 18.30

  Människor som har drabbats av demenssjukdomar kan bli så glömska och förvirrade att de får svårt att hitta rätt ord när de ska prata. Men nu verkar det som om en del dementa kan bli bättre på att till exempel prata efter att dom själva har fått måla och prata om konst. Även personer som ingen har trott går att hjälpa verkar kunna bli bättre. Det visar en ny undersökning.

 • Det är översvämningar i Uppland
  0:40 min måndag 22 april 2013 kl 13.48

  Nu när snön smälter blir det för mycket vatten i en del åar. Så är det särskilt i Uppland just nu.

 • Det har varit ännu ett jordskalv i Kina
  måndag 22 april 2013 kl 11.31

  På måndagen skakade marken återigen kraftigt i ett område i Kina. Området ligger i den sydvästra delen av landet och var redan hårt drabbat efter ett ännu kraftigare skalv på lördagen.

 • Nyligen valdes Omar Mustafa till den grupp som styr det socialdemokratiska partiet. Men efter bara några dagar tvingades han lämna partistyrelsen. Många var kritiska till det. De menar att Omar Mustafa fick sluta bara för att han är muslim.

  Socialdemokraterna ledare Stefan Löfven har tidigare vägrat att prata om Omar Mustafa. Men idag säger han att det var rätt att ta bort Mustafa från partistyrelsen.

 • Rösterna räknas om i Venezuela
  fredag 19 april 2013 kl 12.34

  Söndagen den 14 april var det val i Venezuela. Då fick folket välja vem som skulle bli landets nya president. Myndigheterna sa att Nicolas Maduro hade vunnit. Men hans motståndare Henrique Capriles sa att det hade varit fusk med rösterna.

  Nu har valmyndigheten i Venezuela gått med på att räkna om alla röster.

 • Skellefteå tog SM-guld i ishockey
  1:26 min fredag 19 april 2013 kl 11.40

  Sveriges bästa ishockeylag är Skellefteå AIK från Västerbotten. De har spelat 4 finalmatcher mot laget från Luleå. Skellefteå har vunnit alla de matcherna. Den sista matchen var igår och Skellefteå vann med 4-0.

 • I måndags var Joe Berti med i tävlingen Boston Marathon. Precis när han hade sprungit i mål exploderade två bomber i närheten. Men han klarade sig utan skador.

  Därefter åkte Joe Berti hem till Texas. På onsdagen åkte han bil förbi det lilla samhället West. Precis då exploderade en fabrik där. Även den här gången klarade sig Joe Berti utan skador.

 • Fler döda har hittats i Texas
  fredag 19 april 2013 kl 10.48

  På onsdag kväll exploderade en fabrik i det lilla samhället West, som ligger i delstaten Texas i USA. Då fabriken exploderade förstördes också andra hus i närheten, bland annat ett hem för äldre.

  Nu har räddningsarbetare hittat 14 döda kroppar. Men fortfarande saknas 5 brandmän. Troligen har de också dött. Dessutom skadades omkring 160 personer.

 • En misstänkt bombare dödades i Boston
  fredag 19 april 2013 kl 08.51

  Polisen tror att det var två bröder som sprängde bomberna vid löpartävlingen Boston Marathon i måndags. När polisen försökte ta fast bröderna idag så blev det ett våldsamt bråk. En polis och en av bröderna dödades. Men den andre brodern lyckades fly.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista