Arkiv

 • Brodern får sänkt straff för hedersmordet i Landskrona
  1:36 min tisdag 7 maj 2013 kl 14.57

  Förra året högg brodern ihjäl sin 19-åriga syster i en lägenhet i Landskrona i Skåne. Då var brodern bara 16 år gammal.

  Straffet för det blev först 8 års fängelse. Men idag sänktes straffet av domstolen tingsrätten. Nu ska brodern vara inlåst 4 år på ett vårdhem för unga brottslingar.

 • Kaija Saariaho och Youssou N'Dour får årets Polarpris
  1:44 min tisdag 7 maj 2013 kl 11.34

  Ett av världens finaste musikpris är Polarpriset som delas ut i Stockholm. Årets Polarpris går till Youssou N'Dour från det afrikanska landet Senegal, och till Kaija Saariaho från vårt grannland Finland.

 • De stulna regalierna i Västerås har hittats
  0:50 min tisdag 7 maj 2013 kl 10.55

  Regalierna har legat ovanpå en kunglig grav i Västerås domkyrka. Den här skatten stals i fredags. Men nu har den hittats igen. Kronan, spiran och riksäpplet låg slängda i ett dike, nära byn Dingtuna utanför Västerås.

 • Kriget i Syrien kan sprida sig till Libanon
  2:41 min måndag 6 maj 2013 kl 18.43

  De två länderna Syrien och Libanon ligger bredvid varandra i Mellanöstern. Det finns en risk att kriget i Syrien sprider sig till Libanon. I Libanon finns ett reiligiöst och politiskt parti som heter Hizbollah. Det partiet har en egen armé och vissa av deras soldater har skickats in i Syrien.

 • Under flera år mördades invandrare på olika platser i Tyskland. 10 personer sköts ihjäl med samma vapen. Ändå tog det lång tid innan polisen förstod att morden hängde ihop. En grupp nynazister som kallade sig NSU misstänks för att ha begått både morden, flera bankrån och bombattacker. Nu startar snart en rättegång mot den sista medlemmen i NSU.

 • "Passa boken" går ut på att vi ska byta böcker med varandra. Har du tur kan du få en gratis bok av en kändis. Några av dem som delar ut böcker är rapparna Petter och Eye N'I, fotomodellen Emma Wiklund och sångaren Magnus Uggla. Böckerna delas ut till dem som lyssnar på vår kanal SR Metropol.

 • Det går dåligt för Volvo
  fredag 3 maj 2013 kl 18.49

  Under år 2012 förlorade Volvo Personvagnar 915 miljarder kronor. Det beror på att färre ville köpa bil det året. Det drabbar både Volvo och andra bilföretag i världen.

 • Stor brist på platser hos kvinnojourerna i Sverige
  1:39 min fredag 3 maj 2013 kl 17.32

  Kvinnor som blivit hotade eller misshandlade av någon de känner kan få en tillfällig bostad. Det är särskilda hem som kvinnojourer ordnar så att kvinnorna får skydd från den person som varit våldsam mot dem. Men just nu är det brist på platser hos kvinnojourerna i Sverige.

 • Ikväll börjar ishockey-VM
  1:00 min fredag 3 maj 2013 kl 15.40

  Sveriges första match spelas klockan 20:15 mot landslaget från Schweiz. Radiosporten sänder matchen i P4. Den här gången spelas ishockey-VM både i Stockholm och i Finlands huvudstad Helsingfors.

 • Det farligaste landet i världen för journalister är Syrien i Mellanöstern, där det pågår ett krig mellan de som har makten och upprorsmän. Många journalister i Syrien riskerar att tas fast eller dödas bara för att de gör sitt jobb.

  Det visar en ny undersökning som organisationen Amnesty International har gjort.

 • AIK:s målvakt Ivan Turina har dött
  1:17 min torsdag 2 maj 2013 kl 15.16

  På morgonen idag låg fotbollsspelaren Ivan Turina död i sin säng. Han har haft ett fel på hjärtat ända sedan han föddes. Men det är osäkert om hans död berodde på det hjärtfelet.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista