Arkiv

 • Många pensionärer missar bostadsbidrag
  1:47 min tisdag 21 maj 2013 kl 11.47

  Det finns 140 000 pensionärer som egentligen har rätt till bostadsbidrag, men som ändå inte har sökt. Hur mycket pengar de missar är olika, men det kan ofta handla om ungefär 1000 kronor i månaden.

  En förklaring till att många äldre inte söker bostadsbidrag kan vara att reglerna är för krångliga. Det tror Jan Landahl på myndigheten Riksrevisionen.

 • Under natten mot tisdagen blev det återigen bråk i Husby norr om Stockholm. Bråken spred sig också till området Fittja, som ligger söder om Stockholm. Gäng med ungdomar tände eld på bilar och kastade sten mot poliser och brandmän. Polisen har nu tagit fast 6 personer som misstänks för att vara inblandade i bråken.

 • Minst 24 personer har dött efter en tornado i USA
  3:37 min tisdag 21 maj 2013 kl 08.58

  En tornado eller tromb är en mycket kraftig virvelvind som tar med sig allt i sin väg. Nu har en väldigt kraftig tornado drabbat delstaten Oklahoma i USA. Stora bilar har blåst omkring och flera tusen hus har förstörts, bland annat flera skolor. Många av de som har dött i katastrofen är skolbarn.

 • Polisen har tagit fast tre personer som jobbade i ledningen för det svenska bilföretaget Saab. De tre är misstänkta för att ha försökt att dölja saker för myndigheten Skatteverket.

  Det här ska ha hänt under åren 2010 och 2011, en tid då Saab hade stora problem med sin ekonomi. Saab hade också svårt att betala sina skatter under den här tiden.

 • Polisen hämtar psykiskt sjuka barn på sjukhus
  2:22 min måndag 20 maj 2013 kl 17.32

  Polisen hämtar ibland utländska barn inne på sjukhusen för att barnen ska tvingas att lämna Sverige. Vissa sjukhus hjälper då polisen, medan andra sjukhus vägrar låta polisen hämta deras patienter.

  Läkaren Lars Joelsson är tveksam till att låta polisen hämta psykiskt sjuka barn på sjukhus. Han tycker också att alla sjukhus borde ha samma regler för det här.

 • På söndagskvällen och natten var det stora bråk i Husby utanför Stockholm. Ett gäng med ungdomar tände eld på bilar, krossade fönster och förstörde i området. När polisen kom dit kastade gängen också stenar mot polisen.

 • Idag firades Sveriges seger i ishockey-VM
  0:25 min måndag 20 maj 2013 kl 11.54

  Det svenska landslaget Tre Kronor vann igår över landslaget från Schweiz med 5-1. Nu idag firades ishockeyspelarna i parken Kungsträdgården i Stockholm. Firandet började vid lunchtid. Spelarna fick också besöka kungafamiljen på Stockholms slott.

 • Chris O'Neill får ingen titel
  fredag 17 maj 2013 kl 18.47

  Den som gifter sig med någon i den kungliga familjen här i Sverige får ibland kalla sig för "prins" eller "hertig". Men Chris O'Neill får ingen sådan titel då han gifter sig med prinsessan Madeleine den 8 juni. När det är fina middagar ska han istället kallas "Herr Christopher O'Neill".

 • Regeringen kräver bättre täckning för mobiltelefonerna
  1:02 min fredag 17 maj 2013 kl 17.32

  Här i Sverge är det är dålig täckning i stora delar av landet. Det är särskilt ute på landsbygden som det kan vara svårt att ringa, men samma problem finns faktiskt också i vissa delar av storstäderna.

  Därför kräver regeringen att telefonibolagen fixar bättre täckning åt sina kunder, så att det i framtiden går att ringa från fler ställen i Sverige än idag. Regeringen kritiserar också bolagen för att ljuga om täckningen i sin reklam.

 • Polisen letar inte efter försvunna barn
  2:41 min fredag 17 maj 2013 kl 16.18

  De senaste åren har flera hundra barn försvunnit här i Sverige. Det handlar om barn från andra länder som först kommer till Sverige och sedan försvinner igen.

  Ofta gör polisen inget för att hitta barnen. Så står det i en ny bok som snart kommer ut.

 • Det kan vara farligt att bada utomhus så här års
  3:02 min fredag 17 maj 2013 kl 11.44

  Pingsthelgen verkar bli varm och solig i stora delar av landet och många kanske tar sitt första dopp då. Men trots att det är varmt i luften är vattnet fortfarande kallt och det ökar risken för att drunkna. Förra året dog 5 personer under pingsthelgen i drunkningsolyckor.

 • David Beckham ska sluta spela fotboll
  torsdag 16 maj 2013 kl 17.03

  Just nu spelar David Beckham för laget Paris Saint-Germain, PSG, i Frankrike. Han ska spela fram till juni och sedan slutar han helt med fotboll. David Beckham är 38 år gammal och många menar att han inte är lika duktig längre som då han var yngre.

 • Förra månaden dömdes en man för att ha beställt sexuella övergrepp på barn borta i Asien. Sedan såg han övergreppen i sin dator. Det var första gången som någon i Sverige dömdes för den här typen av brott.

  Men polisen tror att fler personer kan ha beställt våldtäkter mot barn i Asien. Just nu utreder polisen minst 3 sådana fall.

 • Fler unga med förtidspension begår självmord
  1:58 min torsdag 16 maj 2013 kl 15.00

  Allt fler unga i Sverige begår självmord, eller försöker att ta sina liv. Allra störst är den här ökningen bland unga som är för sjuka för att jobba och har aktivitetsersättning, det som förut kallades förtidspension. Det visar en ny undersökning.

 • På lördag hålls den stora finalen i musiktävlingen Eurovision Song Contest. Men först är det en semifinal kvar, för att bestämma vilka som ska få vara med i den stora finalen.

  En av låtarna som tävlar där ikväll sjungs delvis på romernas språk romani chib. Trots att tävlingen har funnits i nästan 60 år så är det första gången som någon tävlande sjunger på romernas språk. Det är landet Makedoniens låt som delvis framförs på romani chib av sångerskan Esma Redzepova.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista