Arkiv

 • Talibanerna är en religiös och politisk grupp som framfrör allt finns i länderna Afghanistan och Pakistan i Asien. De har länge varit fiender med USA. Trots det sa den amerikanska regeringen idag att de ska prata med talibanerna om fred. De ska träffas och prata redan nästa vecka.

 • Det kan bli strejk i busstrafiken i natt
  tisdag 18 juni 2013 kl 17.21

  Det kan bli strejk i en del av busstrafiken från och med inatt. Strejken blir då i Stockholm, Södertälje och i Umeå. Det säger busschaufförernas fackförbund Kommunal idag.

 • Högsta domstolen stoppade ett kalkföretag på Gotland
  1:58 min tisdag 18 juni 2013 kl 16.37

  I ett område vid ojnareskogen på Gotland finns det kalksten i marken. Företaget Nordkalk vill gräva upp kalken, och har tidigare fått ja till det. Men idag bestämde Högsta domstolen, HD, att kalkbrytningen ska stoppas och att saken måste undersökas på nytt.

 • Det har varit stora demonstrationer i Brasilien
  2:32 min tisdag 18 juni 2013 kl 13.28

  Demonstranterna protesterar mot de höga priserna i landet, särskilt de dyra bussbiljetterna. Många är också missnöjda med att politikerna bygger nya moderna fotbollsarenor samtidigt som det saknas pengar till vägar, skolor och sjukhus.

 • Stora Ensos personal gör bland annat papper av skog. Pappret säljs sedan för att göra till exempel tidningar. Men idag är det allt fler som låter bli att köpa papperstidningar och läser tidningen på Internet istället. Därför har det blivit svårare för Stora Enso att sälja sitt papper. Det innebär nu att företaget måste spara och många anställda kommer att förlora sina jobb. 750 jobb, mer än 10 % av alla jobb på Stora Enso här i Sverige, ska nu tas bort.

 • Idag var det ett möte om Julian Assange
  måndag 17 juni 2013 kl 17.19

  Idag träffades utrikesministrarna från länderna Ecuador och Storbritannien. De pratade om vad som ska hända med journalisten och dataexperten Julian Assange. Men inget blev bestämt.

 • Ungdomar från Sverige strider i Syrien
  3:23 min måndag 17 juni 2013 kl 15.47

  Det finns omkring 30 ungdomar från Sverige som är med och strider i kriget i Syrien. Det är strängt religiösa muslimer som har åkt ned till kriget för att slåss.

 • En kvinna i Motala kan ha mördat ett litet barn
  måndag 17 juni 2013 kl 14.43

  Igår kväll hittades en död flicka i ett hus norr om staden Motala i Östergötland. Flickan var bara 3 och ett halvt år gammal. I huset fanns också en kvinna i 30-årsåldern. Polisen tror att det var hon som mördade barnet.

 • G20 är ett samarbete mellan de länder som betyder mest för världens ekonomi. Politikerna från dessa länder träffades i Storbritanniens huvudstad London på två mötemn år 2009. Då passade britterna på att ta sig in i besökarnas datorer. Det säger nu dataexperten Edward Snowden.

 • Nyligen var det stora bråk mellan polis och unga i flera delar av Stockholm. Bråken började i förorten Husby den 19 maj. Polisen har tagit fast ungefär 20 misstänkta personer.

  Nu är polisens första undersökning av bråken klar. Det gäller en 26-årig man som har erkänt att han tände eld på två bilar i Husby när han var full. Idag bestämde en lagexpert att det ska bli en rättegång mot 26-åringen.

 • USA ska skicka vapen till Syrien
  2:11 min fredag 14 juni 2013 kl 10.52

  Sedan mer än 2 år tillbaka krigar upprorsmän mot Syriens president Bashar al-Assad. USA tänker nu ge vapen och militär hjälp till vissa av upprorsmännen.

 • Stora områden med skog brinner i USA
  fredag 14 juni 2013 kl 09.57

  Det brinner i skogarna i delstaten Colorado i USA. Skogsbränderna har spridit sig över ett stort område med över 60 kvadratkilometer skog. Minst 2 människor har dött och minst 360 hus har brunnit upp.Omkring 38 000 människor har också tvingats lämna sina hem för att skydda sig från elden. Det är svårt för brandmännen att släcka bränderna, eftersom det är så varmt, torrt och blåsigt i Colorado just nu. De här stora skogsbränderna är de värsta någonsin i Colorados historia.

 • 8 män är med i presidentvalet i Iran
  2:41 min torsdag 13 juni 2013 kl 14.29

  Imorgon fredag är det val i landet Iran i Mellanöstern. Folket i Iran ska välja en ny president. De har åtta olika personer att välja mellan. Alla de åtta som är med i presidentvalet är män och tycker ungefär likadant.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista