Arkiv

 • Säpo kan ha spionerat på Vänsterpartiet
  tisdag 25 juni 2013 kl 17.27

  En man som heter Hans-Erik Sjöholm gick föut med i Vänsterpartiet. Det gjorde han bara för att ta reda på deras hemligheter och sedan berätta det för Säkerhetspolisen, Säpo. Det skriver tidningen Aftonbladet idag.

 • Det kan räknas som ett brott att lägga ut bilder och skriva elaka saker om andra på Internet. Det menar domstolen tingsrätten i Göteborg idag, som nu har dömt två tonårsflickor för brottet grovt förtal, efter att tjejerna kränkt andra på Internetsidan Instagram.

 • Redan på morgonen samlas en del utanför djurparken Skansen i Stockholm. När grindarna öppnas klockan 10 springer de in för att hinna ta de bästa platserna. Så gör också Annika Höglund och hennes två barn. De har till och med planerat i förväg vilken som är den snabbaste vägen från grindarna upp till scenen.

 • Många har dött efter oväder i Indien
  tisdag 25 juni 2013 kl 12.03

  Vid ungefär den här tiden på året brukar det komma mycket regn i landet Indien i Asien. Men i år har de här monsunregnen kommit lite tidigare än vanligt. Regnandet har nu ställt till med stora problem och minst 1000 människor har dött.

 • Silvio Berlusconi döms för att ha köpt sex av en för ung flicka. Han är också skyldig till att ha använt sin makt som politiker för att försöka få flickan fri när hon senare togs fast av polis. Det har en italiensk domstol nu kommit fram till.

  För de här brotten ska den 76-årige Silvio Berlusconi nu sitta i fängelse i 7 år. Han får inte heller jobba mer med politik, bestämde domstolen i Italien på måndagen.

 • Inget Klartext i radion på måndagen
  10 min måndag 24 juni 2013 kl 16.16

  På måndagen är det inga nyheter på lätt svenska i radion. Istället sänder Radiosporten från basket-EM under Klartexts tid kl 18 i P4. Men du kan höra nyheterna från Klartext här på vår hemsida och i mobilappen SR Play.

 • Edward Snowden har försvunnit
  måndag 24 juni 2013 kl 15.01

  Edward Snowden har avslöjat hemligheter om myndigheten NSA i sitt hemland USA. Därför riskerar han att straffas om han reser tillbaka till USA.

  Den senaste tiden har Edward Snowden varit i staden Hong Kong i Kina. Igår flög han till Rysslands huvudstad Moskva. Idag skulle han flyga vidare till landet Ecuador i Sydamerika. En biljett var bokad i Snowdens namn, men Snowden var inte med ombord på planet. Ryska myndigheter säger att de inte vet var Snowden är.

 • Strejken i busstrafiken blev ännu större
  1:12 min måndag 24 juni 2013 kl 14.55

  Sedan förra veckan är det strejk i busstrafiken i bland annat Stockholm. Många bussar är inställda nu när bussförarna vägrar att jobba. Facket och arbetsgivarna har idag ett möte om konflikten, men än har de inte kommit överens.  

  Förra veckan började bussförare i Stockholm, Södertälje och Umeå att strejka, och idag blev det också strejk i bland annat Västerås, Hallstahammar, Halmstad, Strängnäs och Norrköping.

 • Nelson Mandela är troligen döende
  måndag 24 juni 2013 kl 12.44

  Den sydafrikanske politikern Nelson Mandela är allvarligt sjuk och kan dö. Det säger nu läkare på det sjukhus i Pretoria i Sydafrika där Mandela vårdas.

 • Glad midsommar önskar Klartext
  fredag 21 juni 2013 kl 07.00

  En riktigt glad midsommar önskar vi här på Klartext alla våra lyssnare. Färskpotatis och jordgubbar tänkte vi alla passa på att äta och sedan är vi tillbaka på måndag i nästa vecka.

  Glad midsommar önskar Sofia Svenblad, Mattias Klefbeck och Eva Larsen

 • Ett helt program om sommaren
  10 min fredag 21 juni 2013 kl 06.00

  På midsommarafton har vi inga vanliga nyheter på Klartext. Istället har vi ett helt program med musik och reportage om sommaren.

  Vi berättar att många ungdomar nu för tiden studerar extra på sommaren. Vi berättar också politikerna i riksdagen också arbetar under sitt sommarlov. Dessutom berättar några personer i Falun i Dalarna vilka planer de har för sin semester.

 • Redan idag vägrar chaufförerna att köra buss i Stockholm, Södertälje och Umeå. På måndag kan bussar också att stå stilla i Östersund, Gävle, Västerås, Hallstahammar, Strängnäs, Norrköping, Jönköping och Halmstad.

 • Det blev ingen strejk inom pendeltågs-trafiken
  torsdag 20 juni 2013 kl 16.47

  Personalens fackförbund Seko sa att de skulle vägra att köra tågen om de inte fick igenom sina krav. Strejken skulle ha drabbat Stockholm, Göteborg och Skåne. Men igår kväll blev Seko överens med sina arbetsgivare. Därför blir det ingen strejk, utan tågen kör som vanligt.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista