Arkiv

 • Den 7 juli förra året dödade polisen en 24-årig man i staden Varberg i Halland. En lagexpert säger idag att polisen sköt i onödan. Därför ska nu en domstol undersöka om polisen har brutit mot lagen eller inte. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Bill Gates startade dataföretaget Microsoft och blev väldigt rik. Mycket av de pengarna har han gett bort till fattiga länder. Många tror att sådana bistånds-pengar inte gör någon nytta. Men det är fel, säger Bill Gates. Han menar att pengarna kommer fram och att de fattiga länderna har fått det bättre.

 • Kriget i Syrien är mellan landets president Bashar al-Assad och olika grupper av upprorsmän. I morgon börjar ett möte i Schweiz om hur det ska kunna bli fred i Syrien. Men en del av upprorsmännens politiska ledare vägrar att vara med på fredssamtalen. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Imorgon börjar ett möte som ska handla om hur det kan bli fred i landet Syrien i Mellanöstern. FN-chefen bjöd också in Irans regering till de här samtalen. Men nu ändrar sig FN-chefen och säger att Iran inte får vara med på mötet.

 • Iran bjöds in till att ha fredssamtal om Syrien
  måndag 20 januari 2014 kl 19.04

  På onsdag ordnas ett möte i staden Montreux i Schweiz. Där ska politiker prata om hur det ska kunna bli ett stopp på kriget i landet syrien i Mellanöstern. Nu säger FN-chefen Ban Ki-moon att även någon från regeringen i Iran borde vara med på mötet. Klicka om du vill läsa mer!

 • Många moskéer i Sverige har blivit hotade
  3:11 min måndag 20 januari 2014 kl 12.46

  Två muslimska föreningar vill undersöka hur vanligt det är att moskéer i Sverige blir hotade. De vill också  ta reda på hur säkerheten kan bli bättre för de muslimer som besöker moskéerna. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Här kan du höra hela fredagens Klartext
  10 min fredag 17 januari 2014 kl 18.02

  På fredagen sänder vi direkt från Handbolls-VM. Därför blir det inget Klartext i radion. Men du kan höra programmet här på vår hemsida istället. Det går också att lyssna i mobiltelefonen med hjälp av appen Sveriges Radio Play.

 • En del politiker och idrottsföreningar ville att Vinter-OS skulle hållas i städerna Stockholm och Åre.
  Men politikerna i Stockholms kommun säger idag nej till Vinter-OS. Klicka om du vill läsa mer!

 • I södra Sverige snöar det mycket idag och det blåser kraftiga vindar. Därför har det skett flera olyckor i trafiken. Problemen är värst i Skåne, Blekinge, Halland, Småland, Västergötland och på Västkusten. Klicka om du vill läsa mer!

 • Många skadades av en explosion bland demonstranter i Thailand
  3:01 min fredag 17 januari 2014 kl 10.22

  På fredagen sprängdes något slags bomb eller granat i Thailands huvudstad Bangkok. Den exploderade bland människor som demonstrerade mot Thailands regering. Minst 28 människor har skadats av explosionen. Klicka på texten om du vill läsa mer

 • SJ vill förbättra sina tåg
  torsdag 16 januari 2014 kl 15.52

  Många av de tåg som tågföretaget SJ har börjar bli gamla, slitna och omoderna. Men istället för att köpa nya tåg ska SJ göra om de tåg som de redan har. Klicka på texten om du vill läsa mer

 • Arlanda flygplats ska rustas för mycket pengar
  torsdag 16 januari 2014 kl 15.25

  Sveriges största flygplats är Arlanda norr om Stockholm. Den flygplatsen ska nu byggas ut och bli större, så att ännu fler flygplan kan starta och landa på Arlanda. Det säger idag cheferna på det statliga företaget Swedavia som äger flygplatsen.

  Utbyggnaden av Arlanda kommer att pågå under nästan 30 år framåt och Swedavia tror att det kommer att kosta 13 miljarder kronor.

 • Fler luras genom insamlingar på Facebook
  2:26 min torsdag 16 januari 2014 kl 15.12

  Det har blivit allt vanligare med insamlingar på sociala medier och Internetgrupper som Facebook. Det kan till exempel vara någon som samlar in pengar för att hjälpa människor som har det svårt. Men det finns också en del som luras med de här insamlingarna och risken för att bli lurad ökar nu när det blir allt fler insamlingar på till exempel Facebook. Klicka på texten om du vill läsa mer

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista