Arkiv

 • Sverigedemokraterna gjorde ingenting olagligt
  tisdag 4 februari 2014 kl 17.51

  En person som tidigare jobbade åt Sverigedemokraterna, SD, sa förra veckan att partiet lurades när de bad att få pengar i bidrag av staten. En lagexpert har undersökt det här. Han säger att partiet inte har brutit mot lagen. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • EU-politiker stöder homosexuellas rättigheter
  1:04 min tisdag 4 februari 2014 kl 17.02

  Idag visade EU-parlamentet att de stöder homosexuellas rättigheter. Samtidigt säger regeringen i EU-landet Frankrike att de inte kan införa några nya lagar om homosexuellas rättigheter. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Världsnaturfonden tycker att vi ska sluta äta svenska räkor
  2:02 min tisdag 4 februari 2014 kl 12.59

  Varje år gör Världsnaturfonden, WWF, en lista över vilka sorters fisk och skaldjur som riskerar att försvinna från haven. WWF tycker att vi ska låta bli att äta av de arter som står med på den här så kallade röda listan. I år har Världsnaturfonden skrivit in räkor från svenska västkusten på den röda listan. Klicka på texten om du vill läsa mer

 • Det somaliska bandylaget togs emot som hjältar
  1:36 min tisdag 4 februari 2014 kl 11.38

  Förra året startades ett nytt bandylag i den svenska staden Borlänge i Dalarna. Alla spelarna har sitt ursprung i landet Somalia i Afrika. Nu har de spelat Bandy-VM i Ryssland för sitt gamla hemland Somalia. De förlorade alla sina matcher. Ändå togs de emot som hjältar när de återvände till Borlänge på tisdags-kvällen. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Klartext förklarar reglerna i ishockey
  3:38 min måndag 3 februari 2014 kl 18.12

  Nu på fredag börjar Olympiska spelen, OS, i Ryssland. En av de populäraste sporterna under Vinter-OS är ishockey. Vår sportreporter Pelle Marklund förklara de viktigaste reglerna.

 • Personer med afrikanskt utseende blir dåligt behandlade i Sverige
  2:05 min måndag 3 februari 2014 kl 16.33

  Om en person blir hotad eller misshandlad på grund av sitt utseende eller ursprung räknas det som hatbrott. Det är personer med afrikanskt ursprung som har störst risk att råka ut för hatbrott. Det visar en ny underökning. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Inatt var det en explosion utanför Rättscentrum i Malmö. Olika myndigheter som arbetar mot brott har sina kontor vid Rättscentrum. Men ingen människa skadades i explosionen. Klicka på texten för att läsa mer

 • Valet blev ingen lösning på bråken i Thailand
  1:22 min måndag 3 februari 2014 kl 12.57

  Igår var det val i Thailand i Asien. Valet var tänkt att vara en lösning på oroligheterna i Thailand. Demonstranter där har länge protesterat ute på gatorna och krävt att statsministern Yingluck Shinawatra ska sluta. Men det blev problem med valet när flera miljoner thailändare hindrades från att rösta eftersom motståndare till Yingluck Shinawatra hindrade människor från att komma in i vallokalerna och rösta. Klicka på texten för att läsa mer

 • Minst 2 personer dödades på en skola i Ryssland idag. Det var i morse som en ung kille med vapen kom till sin skola utanför den ryska huvudstaden Moskva. Där tog han en skolklass som fångar och sköt sedan ihjäl både en lärare på skolan och en polis. Klicka på texten om du vill läsa mer

 • Valet i Thailand kanske stoppas
  2:58 min fredag 31 januari 2014 kl 16.26

  Nu på söndag är det val i Thailand, men det är osäkert om det går att rösta då. För det är stora demonstrationer mot valet. Demonstranternas ledare har sagt att de kanske  ska försöka att stoppa valet. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Ska du titta på Melodifestivalen?
  1:13 min fredag 31 januari 2014 kl 11.12

  På lördag den 1 februari börjar musiktävlingen Melodifestivalen. Melodifestivalen är uppdelad i sammanlagt 6 tävlingar. Ska du titta på tävlingarna?

 • Nu börjar Melodifestivalen
  0:57 min fredag 31 januari 2014 kl 10.46

  Nu på lördag börjar den stora musiktävlingen Melodifestivalen. Tävlingen är uppdelad i flera deltävlingar där olika artister får tävla mot varandra med sina låtar. Deltävlingarna hålls i olika städer och den första hålls i Malmö som ligger i Skåne i södra Sverige. 8 artister tävlar där, bland annat ska en artist som var mycket nära att vinna hela tävlingen förra året vara med. Klicka på texten om du vill läsa mer

 • Det går dåligt för Centerpartiet
  1:16 min fredag 31 januari 2014 kl 08.57

  Om det skulle vara val idag skulle Centerpartiet bara få 3,1 procent av rösterna. Så dåligt har det inte gått för partiet på 35 år. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Demonstranter i landet Ukraina kan släppas fria
  1:45 min torsdag 30 januari 2014 kl 18.10

  I landet Ukraina i Östeuropa sitter mellan 50 och 100 personer i fängelse, efter stora bråk mellan demonstranter och polisen. Men nu har politikerna bestämt att de kan släppas fria. Vill du läsa mer klicka på texten.

 • Nu blir det nyår i Kina
  1:17 min torsdag 30 januari 2014 kl 16.40

  För en månad sedan firade vi nyår här i Sverige men i Kina är det nyår först imorgon. Nyåret är en mycket viktig högtid i Kina, då flera hundra miljoner kineser reser hem till sina familjer för att fira.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista