Arkiv

 • Många barn har dödats på en skola i Nigeria
  tisdag 25 februari 2014 kl 14.37

  En grupp terrorister som kallas Boko Haram har anfallit skolan. De har bränt ner skolan och många barn har dött i elden. En del barn kan också ha blivit skjutna eller skurna med kniv. Det är osäkert hur många som har dött.

  Klicka här om du vill läsa mer.

 • Hemlösa fick mögel i maten
  tisdag 25 februari 2014 kl 14.03

  Hemlösa människor i Göteborg har fått äta gammal mat med mögel och myror i sig. De har blivit sjuka av den gamla maten. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Anders Borg protesterar mot ny lag i Uganda
  1:20 min tisdag 25 februari 2014 kl 14.01

  I landet Uganda i Afrika har president Museveni skrivit under en ny lag mot homosexuella. Lagen säger att om de homosexuella har sex med varandra kan de straffas med livstids fängelse. Och det tycker flera länder är fel, bland annat Sverige. Den första utländska politiker som kunde träffa Ugandas ledareoch direkt berätta om kritiken var Sveriges finansminister Anders Borg. Och det gjorde han igår och idag.

 • En pojke i Kramfors har dött
  måndag 24 februari 2014 kl 17.23

  Pojken var bara 9 år gammal och hittades i fredags på en parkeringsplats i centrala Kramfors. Då var han svårt skadad. Vi vet inte hur han skadades, men troligen blev han påkörd av en bil. Läkare har opererat honom under helgen. Fast skadorna var så allvarliga att pojken dog idag, på måndagen.

 • Ukrainas president fick lämna sitt jobb
  måndag 24 februari 2014 kl 14.29

  Den senaste veckan har det varit väldigt oroligt i landet Ukraina i Östeuropa. Minst 88 människor har dödats i demonstrationer där. I lördags tvingades presidenten Viktor Janukovitj att sluta sitt jobb. Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Homosexuella i Uganda kan få livstids fängelse
  1:20 min måndag 24 februari 2014 kl 10.10

  Om en man har sex med en annan man, eller om en kvinna har sex med en kvinna, kan de straffas med livstids fängelse. Så står det i en ny lag som ska gälla i landet Uganda i Afrika. På morgonen i dag godkändes lagen av Ugandas president Yoweri Museveni.

  Klicka på texten om du vill läsa mer.

 • De  svenska järnvägarna är rätt dåliga tycker många. De som reser med tågen är ibland missnöjda med SJ, för att tågen kommer försent och flera av de som jobbar på myndigheten Trafikverket är rädda för att tåg med folk på ska spåra ur. Myndigheten Trafikverket får nu igen mycket kritik från sina egna anställda. Myndigheten ansvarar bla för att underhålla och bygga statliga järnvägar.

 • Prinsessan Madeleine har fått en dotter
  fredag 21 februari 2014 kl 10.05

  Nu har den svenska prinsessan Madeleine fått barn. Hon fick en dotter, som föddes på ett sjukhus i staden New York i USA inatt. Flickan föddes i USA för att prinsessan Madeleine bor där tillsammans med sin man Christopher O'Neill.

  Vill du läsa mer klicka på texten.

 • Polisen stänger sitt dataprogram Pust Siebel
  torsdag 20 februari 2014 kl 10.34

  Den grupp som bestämmer hur polisen ska arbeta är Rikspolisstyrelsen. De bestämde idag att deras dataprogram Pust Siebel ska bytas ut, eftersom programmet har fått hård kritik.

 • Den här veckan har det varit våldsamma bråk mellan poliser och demonstranter i landet Ukraina i Östeuropa. Igår kväll kom demonstranternas ledare och presidenten överens om att sluta slåss. Ändå fortsatte våldet idag. Klicka om du vill läsa mer!

 • Flera OS-medaljer till Sverige idag
  1:03 min onsdag 19 februari 2014 kl 16.58

  I dag har svenska skidåkare återigen fått medaljer i Olympiska spelen, OS. Det var både kvinnliga och manliga skidåkare som fick medaljer idag. De tävlingar som var idag kallas sprintstafett. Klicka på texten om du vill läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista