Arkiv

 • Många av de som sitter i fängelse i Sverige har adhd och skulle kunna få hjälp till ett vanligt liv om de fick rätt medicin. De som har adhd kan ha svårt att sitta still och göra en sak i taget. Det finns en medicin som kan hjälpa dom som har adhd.

 • Det finns få odlare i Sverige
  2:00 min tisdag 25 mars 2014 kl 15.40

  Det är många som vill köpa grönsaker som är odlade nära sitt eget hem. Men det finns väldigt få odlare i Sverige. Det vill böndernas organisation Lantbrukarnas riksförbund ändra på, de vill ha fler odlare.

  Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Författaren Barbro Lindgren får Astrid Lindgrens pris
  1:25 min tisdag 25 mars 2014 kl 14.59

  I dag delades Almapriset ut. Det är ett pris som delas ut till minne av författaren Astrid Lindgren. Det delas ut varje år till en eller flera författare av böcker för barn. I år är det första gången en svensk författare som får priset. Barbro Lindgren får Almapriset i år.

 • Regeringen vill ha betyg från fjärde klass
  1:47 min måndag 24 mars 2014 kl 17.21

  Regeringen har kommit med ett nytt förslag för skolan igen. I dag handlar det om betygen. Regeringen vill att barnen ska få betyg redan från fjärde klassen, när barnen är ungefär tio år gamla.

  Klicka här för att läsa mer.

 • En del personer som blir brottslingar begår brott för att de har en störning i hjärnan. Om de begår ett brott döms de till att vårdas som patienter på ett sjukhus. På ett sådant sjukhus ska nu patienterna få träffa hundar för att må bättre.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Ensam-kommande flykting-barn får vänta länge
  2:15 min måndag 24 mars 2014 kl 16.43

  När barn kommer ensamma hit som flyktingar från andra länder får de ibland vänta i flera månader på att få veta om de får stanna i Sverige.

  Klicka här för att läsa mer.

 • Flygplanet som varit försvunnet i två veckor i Asien har kraschat. Planet skulle ha åkt från landet Malaysia till Kina när det plötsligt försvann. Malaysias statsminister Najib Razak sa på en presskonferens i dag att planet har kraschat i Indiska oceanen.

  Klicka här för att läsa mer.

 • 529 personer har dömts till döden i Egypten
  måndag 24 mars 2014 kl 14.41

  I Egypten har 529 personer dömts till döden. Enligt domstolen ska de här personerna bland annat ha mördat två polismän och attackerat flera byggnader.

  Klicka här för att läsa mer.

 • Ukraina ska inte ha soldater på Krim
  måndag 24 mars 2014 kl 14.00

  Ukrainas president Oleksandr Turtjynov har bestämt sig för att ta tillbaka sina soldater från halvön Krim i södra Ukraina. Turtjynov säger att soldaternas liv är i fara på Krim. Krim har tagits över av Rysslands soldater. Och förra veckan röstade folket på Krim ja till att tillhöra Ryssland istället för Ukraina.

 • Det är svårt för asylsökande att få jobb
  2:30 min fredag 21 mars 2014 kl 18.00

  Det är myndigheten Migrationsverket som bestämmer vilka av utlänningar som ska få rätt att stanna i Sverige. Under tiden som de asylsökande väntar på Migrationsverkets beslut har de rätt att jobba här i Sverige. Trots det så gör Migrationsverket att det blir svårt för de asylsökande att få jobb.

 • Turkiet har blockerat hemsidan Twitter
  2:15 min fredag 21 mars 2014 kl 15.11

  På hemsidan Twitter kan människor skriva korta meddelanden till varandra. Statsministern i Turkiet har blockerat Twitter i sitt land.

  Klicka här för att läsa mer.

 • Valet i Thailand är ogiltigt
  fredag 21 mars 2014 kl 12.13

  I februari hade landet Thailand val, men nu säger en domstol i landet att valet är ogiltigt. Valet är ogiltigt för att det var alldeles för få som röstade.

  Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • En till journalist har dödats i Afghanistan
  fredag 21 mars 2014 kl 10.51

  Män med pistoler anföll igår hotell Serena, som ligger i Afghanistans huvudstad Kabul. De sköt ihjäl 9 personer. En av dem som dödades var journalisten Sardar Ahmad. Han hade tidigare hjälpt den svenska journalisten Nils Horner.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Delar av det försvunna flygplanet kan ligga i havet
  2:09 min torsdag 20 mars 2014 kl 17.00

  I dag har sökandet efter delarna från det flygplan som försvann på ett mystiskt sätt i Asien fortsatt. Det fartyg som var först på plats för att undersöka saken utanför Australiens västkust, var ett norskt fartyg. Flygplanet skulle ha åkt från landet Malaysia till Kina, för ungefär två veckor sedan, då det plötsligt  försvann när det var uppe i luften.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Ekologisk mat har blivit mer populär
  1:22 min torsdag 20 mars 2014 kl 12.19

  Förra året 2013 blev ett rekordår för miljövänliga varor. De ekologiska varor vi köper mest är mjölk och ägg men även frukt och kött säljs det mycket av. Det här visar siffror från organisationen Krav, som vill att vi handlar mer miljövänligt. Men även om många väljer att köpa ekologisk mat så gör inte alla det. Många studenter till exempel har inte råd med det.

  Klicka här för att läsa mer.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista