Arkiv

 • Förra året dog 2 män när deras bil körde ned i vattnet vid Hjulstabron utanför Enköping. Männen var jagade av polisen. En polis bestämde då att vägbron skulle öppnas för att stoppa männens bil. Men männen körde vidare och deras bil föll rakt ned i vattnet så att de dog. Nu säger en domstol att det var fel av polisen att öppna bron.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Städernas parker är viktiga för hälsan
  2:29 min tisdag 8 april 2014 kl 15.16

  Människor mår bättre psykiskt om de bor i närheten av träd och gröna växter. Ändå har det blivit vanligt att det byggs nya hus i de grönområden och parker som finns i svenska städer.

  Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Sveriges regering vill att Rumänien hjälper romerna
  0:37 min tisdag 8 april 2014 kl 15.03

  Många människor som tillhör folkgruppen romerna från Rumänien är fattiga. De kommer till Sverige och får ofta sitta på gatorna och tigga pengar. Men trots det här problemet vill inte deras hemland Rumänien hjälpa till, säger Sveriges regering.

  Klicka här för att läsa mer.

 • Polisen sköt ihjäl en 34-årig man i Uppsala imorse
  2:04 min tisdag 8 april 2014 kl 10.09

  En 34-årig man sköts ihjäl av polisen i Uppsala under morgonen. Den 34-åriga mannen var bror till Fadime Sahindal. Fadime mördades av sin pappa i januari 2002.

   Klicka här för att läsa mer.

 • Idag börjar världens största val
  1:01 min måndag 7 april 2014 kl 16.13

  Idag börjar världens största val. Det är valet till Indiens riksdag. I Indien får över 800 miljoner personer rösta.

  Klicka här för att läsa mer och se bilder!

 • Partiet Fidesz vann valet i Ungern
  2:10 min måndag 7 april 2014 kl 14.12

  Igår var det val till riksdagen i landet Ungern här i Europa. Det parti som vann valet var Fidesz. Det är det partiet som har styrt Ungern de senaste 4 åren. Och eftersom de vann valet får de behålla makten.

  Klicka här för att läsa mer.

 • Demonstranterna vill att den östra Ukraina ska få bli en del av grannlandet Ryssland. Nu har demonstranterna tagit över viktiga myndighets-kontor i städerna Charkiv, Donetsk och Lugansk. Lokala politiker i Donetsk säger att de vill få skydd av ryska soldater.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Vad tycker folk på stan om våldet inom fotbollen?
  1:50 min fredag 4 april 2014 kl 16.13

  I söndags dödades en man när han var på väg till en fotbollsmatch i Helsingborg. Många har nu börjat prata om hur man ska få bort det här våldet från fotbollen. Klartext gick ut och frågade folk i staden Falun i Dalarna vad de tycker om det här.

 • SDU, Sverigedemokraternas ungdomsförbund, ska samarbeta med andra ungdomsförbund i EU. SDU vill jobba med partier som har liknande politik som de själva och också vill ta emot färre invandrare.

  Klicka på texten för att läsa mer.

 • En politiker som heter Olle Persson hade chans att få vara med i valet till sin kommun Östersund i Jämtland nu i höst. Det hade medlemmarna i hans parti Socialdemokraterna där bestämt. Men sedan ändrade partiets styrelse, så att Olle Persson inte längre fick vara med. Flera personer menar nu att det här kan bero på att Olle Persson har ett funktionshinder.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Två journalister har skjutits i Afghanistan
  fredag 4 april 2014 kl 10.00

  Två journalister har blivit skjutna i landet Afghanistan i Mellanöstern. En av dem är död. Den andra är svårt skadad.

  Klicka här för att läsa mer.

 • Flyktingar i Grekland blir inlåsta och får sjukdomar
  1:53 min torsdag 3 april 2014 kl 15.31

  Många människor som flyr till Grekland blir dåligt behandlade. Till exempel kan de bli inlåsta i över ett år. Och där de blir inlåsta är det ofta smutsigt och äckligt. Ibland är det till och med bajs på väggarna.

  Klicka här för att läsa mer.

 • I delstaten Texas i USA sköt en man ihjäl tre människor på en militärbas inatt. Mannen var soldat på en militärbas som heter Fort Hood. Han åkte in i en del av militärbasen med bil, gick ur bilen och började skjuta med pistol.

  Klicka här för att läsa mer.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista