Arkiv

 • Djuren på bondgårdarna mår bättre
  0:41 min tisdag 26 augusti 2014 kl 16.30

  De djur som finns på svenska bondgårdar, som till exempel kossor och grisar mår har fått det bättre. Det säger experter som har forskat om hur djuren mår.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Fredrik Reinfeldt vill förbjuda svenskar att strida för Isis
  2:42 min tisdag 26 augusti 2014 kl 15.27

  Just nu är det väldigt oroligt i landet Irak i Mellanöstern. Terrorgruppen Isis har tagit över stora områden där och dödat många människor. Även flera svenskar har åkt iväg och för att kriga med Isis i både Irak och grannlandet Syrien. Moderaternas partiledare, Fredrik Reinfeldt, vill nu göra det olagligt för svenskar att kriga med Isis.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Hur ska fler få jobb?
  3:25 min tisdag 26 augusti 2014 kl 12.23

  Allians-partierna tror att fler kan få jobb om de sänker skatten. Då blir det billigare att anställa ny personal. Men Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tror att det finns andra bättre sätt att få jobb. Bland annat vill de att fler personer ska få utbilda sig till de jobb som är lediga.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Polisen sa fel saker om bråket i Malmö
  måndag 25 augusti 2014 kl 17.28

  I lördags blev det våldsamma bråk i Malmö. Då slogs poliser och demonstranter. Men idag säger poliserna att de tidigare har sagt fel saker om vad som egentligen hände under bråket.

  Klicka om du vill läsa mer! 

 • Våra sopor har blivit ett stort problem
  2:22 min måndag 25 augusti 2014 kl 16.43

  Vi kastar allt mer sopor i Sverige. Vi kastar omkring ett halvt ton sopor per person varje år. Det innebär att vi nu kastar mer än dubbelt så mycket sopor än vad vi gjorde för 20 år sedan. Trots att vi numera återvinner våra sopor bättre så är det ändå mer sopor, och det här fungerar inte längre, det menar nu både experter och politiker. 

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Direktdemokraterna vill att folk ska ha mer makt
  2:59 min måndag 25 augusti 2014 kl 16.26

  Det finns ett parti som heter Direktdemokraterna. Direktdemokraterna vill att folk ska ha mer makt. De vill att alla människor ska kunna rösta om olika saker även när det inte är vanliga val.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Rasister attackerade barn på en skola i Stockholm
  måndag 25 augusti 2014 kl 09.35

  Männen jagade barnen med yxa och skrek rasistiska saker. Inget av barnen skadades. Det här hände på Alviksskolan i stadsdelen Bromma i Stockholm.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Fler skulle rösta om de fick hjälp
  3:02 min fredag 22 augusti 2014 kl 16.00

  I höst ska svenska folket rösta fram vilka som ska bestämma i riksdagen, landstingen och kommunerna. Men det finns många som har svårt att rösta. Till exempel personer som har funktionshinder som gör att de har svårare att förstå. Av dem som har en sådan här intellektuell funktionsnedsättning så är det bara var femte person som röstar.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Fler svenskar kallar sig feminister
  fredag 22 augusti 2014 kl 15.51

  Den som är feminist tycker att det ska vara rättvist mellan män och kvinnor. Det är något som de flesta säger att de håller med om. Ändå är en del tveksamma till att kalla sig för feminister. Fast nu visar en ny undersökning att nästan hälften av svenskarna kallar sig för feminister.

  Klicka här för att läsa mer!

 • USA ska bomba Isis även i Syrien
  2:39 min fredag 22 augusti 2014 kl 13.45

  Regeringen i USA är allt mer orolig för terroristgruppen Isis i Mellanöstern. Amerikanska stridsflygplan har på senare tid bombat på olika platser i landet Irak där de tror att Isis soldater finns. Nu vill den amerikanska regeringen också bomba de Isis-soldater som finns i grannlandet Syrien.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Vem ska regera med vem?
  2:55 min torsdag 21 augusti 2014 kl 18.58

  Det har blivit politisk bråk om vilka partier som ska samarbeta med varandra efter valet. Partierna i Alliansen kräver att få veta vilka partier som Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven ska samarbeta med. Som svar på det sa Stefan Löfven att Alliansen kanske ska samarbeta med Sverigedemokraterna.

  Klicka här för att läsa mer!

 • USA fortsätter kriga mot Isis trots dödshot
  2:32 min torsdag 21 augusti 2014 kl 15.36

  USA:s president Barack Obama säger att USA kommer att fortsätta kriga mot gruppen Isis i Mellanöstern, trots att Isis har hotat med att döda amerikaner över hela världen. Igår blev det känt att den amerikanska journalisten James Foley har dödats av Isis. Hans död var brutal och filmades av Isis som sen lade ut filmen på internet.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • En 21-årig man som har erkänt att han har gjort sexuella saker mot barn är psykiskt sjuk. Det säger experter på myndigheten Socialstyrelsen. Den 21-åriga mannen jobbade som praktikant på en förskola i Högsby i Småland när han gjorde sexuella saker mot 14 olika barn.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Nu är det översvämningar även i Värmland
  torsdag 21 augusti 2014 kl 11.28

  Det regnar och åskar på många ställen i södra och västra Sverige just nu. De senaste dagarna har det kommit så mycket regn så att gator och hus har blivit fulla med vatten. I natt var det allra värst i Värmland där flera vägar i staden Kristinehamn stängdes av.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Minst 27 människor dog i ett jordskred i Japan
  onsdag 20 augusti 2014 kl 17.24

  För där har minst 27 människor dött i ett kraftigt jordskred i staden Hiroshima i Japan. Det var efter att det hade regnat kraftigt där som marken blev så lös och lerig att den lossnade och gled iväg.

  Klicka på texten för att läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista