Arkiv

 • Det är stora översvämningar i Asien
  1:15 min tisdag 9 september 2014 kl 11.40

  I Asien har det regnat kraftigt i ett område som heter Kashmir och det har det gjort i nästan en vecka nu. Kashmir är ett område som ligger i delar av länderna Indien, Pakistan och Kina.

  Klicka på texten för att läsa mer.

 • Anne-Sophie Lainesdotter Emilsson är politiker för Kristdemokraterna i Blekinge. När hon var i en affär så tog hon en plånbok som en äldre dam hade glömt i kassan. Men trots att hon dömdes för brottet så lät hon bli att berätta om vad hon hade gjort för sitt parti.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Afrikanska ledare vill få stopp på ebola
  1:21 min måndag 8 september 2014 kl 16.54

  Ebola är en livsfarlig sjukdom som många människor dör av. Just nu sprids ebola i flera länder i västra Afrika. Fler än 2 000 människor har dött av sjukdomen i länder som Guinea, Liberia och Sierra Leone. Ebolaviruset sprids nu snabbt mellan människor och länder. Viktiga ledare i Afrika har idag ett krismöte för att prata om sjukdomen. För risken finns nu att väldigt många fler människor kan smittas och dö.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Sverigedemokrater har gjort rasistiska saker
  3:06 min måndag 8 september 2014 kl 16.10

  Vissa säger att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Men partiets ledning säger att det är helt fel och att de aldrig tillåter att deras politiker säger något rasistiskt. Trots det har flera sverigedemokrater gjort rasistiska saker. Det har avslöjats de senaste dagarna.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Här kan du lyssna på hela Partiskolan
  75 min måndag 8 september 2014 kl 11.54

  Den 31 augusti sändes del 1 av Partiskolan. Igår den 7 september sändes del 2. Här kan du lyssna på hela programmet utan musik.

  Om du bara vill höra oss berätta om ett av partierna kan du klicka här!

 • Klartext berättar om Vänsterpartiet
  8:26 min söndag 7 september 2014 kl 13.00

  Vänsterpartiet och deras ledare Jonas Sjöstedt vill ha mindre skillnad mellan fattiga och rika. Vänsterpartiet vill också att människor ska jobba mindre tid än idag. De tycker att det är viktigt med jämställd och vill att mammor och pappor ska vara hemma lika mycket med barnen.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Klartext berättar om Folkpartiet
  7:58 min söndag 7 september 2014 kl 12.45

  Folkpartiets ledare Jan Björklund säger att ordet "frihet" är viktigt för honom och hans parti. De tycker att det är viktigt att människor får välja fritt. Folkpartisterna brukar vara särskilt intresserade av skola och utbildning.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Klartext berättar om Miljöpartiet
  8:28 min söndag 7 september 2014 kl 12.30

  Miljöpartisten Gustav Fridolin tycker att hans parti är det parti som tänker mest på framtiden. Han säger att det som är viktigast för framtiden är en bra skola och att vi slutar förstöra naturen.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Klartext berättar om Kristdemokraterna
  8:24 min söndag 7 september 2014 kl 12.15

  Kristdemokraterna är ett parti som säger att de har hämtat tankar och idéer från den kristna religionen. Partiet tycker att familjen är viktig och de vill att föräldrar ska kunna vara hemma mer tid med sina barn.

  Klicka om du vill läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista