Arkiv

 • G-punkten finns inte
  2:06 min tisdag 14 oktober 2014 kl 12.51

  I många år har vissa experter menat att det finns en särskild punkt inuti en kvinnas kropp, som kan ge extra njutning vid sex. Den här punkten kallas G-punkten. Men nu säger forskare i Italien att det inte finns någon G-punkt.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Hizb ut-Tahrir vill ha en islamisk stat
  2:56 min tisdag 14 oktober 2014 kl 12.35

  Det finns en muslimsk organisation som kallas Hizb ut-Tahrir. Den är förbjuden i flera länder, men nu har den kommit till Sverige. Hizb ut-Tahrir vill ha en islamisk stat. De vill att samhället ska styras genom ett kalifat, alltså att en man som kallas kalif bestämmer med lagar från islam.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Det har varit tre rån i Stockholm
  tisdag 14 oktober 2014 kl 12.01

  Två banker och ett kontor för att växla pengar har blivit rånade i Stockholm. Polisen har spärrat av stora delar av centrala Stockholm.

 • Kim Jong-Un har hittats i Nordkorea
  tisdag 14 oktober 2014 kl 11.26

  Landet Nordkorea ligger i Asien och där har ledaren Kim Jong-Un varit ledare sedan år 2011. Men på lite mer än en månad har han inte visat sig. Och det finns dem som tror att han har blivit sjuk eller att nya personer kan ha försökt att ta över makten i Nordkorea.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Romer upprörs av ett elakt namn på en korv
  3:10 min måndag 13 oktober 2014 kl 15.38

  Förr i tiden kallades folkgruppen romer ofta för "zigenare". Det var ett elakt ord som folk sade om romer. Romerna själva gillar inte att kallas för det. Men flera korvkiosker i Stockholm säljer ändå ett slags korv med namnet "zigenarwurst". Det tycker organisationen Unga romer är dåligt.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Regeringen i Indien satsar pengar på nya skolor för muslimer
  2:03 min måndag 13 oktober 2014 kl 13.28

  I Indien är den största religionen hinduismen. Men det finns också många människor som är muslimer och tror på islam. Därför finns det också muslimska skolor i Indien. Den indiska regeringen har nu gjort om de här skolorna och de satsar också mer pengar på dem.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Finansministern säger att statens ekonomi är dålig
  2:17 min måndag 13 oktober 2014 kl 10.35

  Sveriges nya finansminister är socialdemokraten Magdalena Andersson. Hon sa idag att staten inte klarar av att spara de pengar som kan behövas i reserv.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Jean Tirole får Nobelpriset i ekonomi
  1:17 min måndag 13 oktober 2014 kl 09.34

  Det är statens egen bank, riksbanken, som delar ut priset till personer som forskar om hur ekonomi fungerar. Jean Tirole kommer från Frankrike och han har forskat om stora och mäktiga företag.

  Klicka här för att läsa mer!

 • FREDAGSFRÅGAN
  Vill du köpa nobelpristagarnas böcker?
  0:52 min fredag 10 oktober 2014 kl 16.14

  Igår blev det bestämt att författaren Patrick Modiano från Frankrike får Nobelpriset i litteratur. Han har förstås skrivit flera böcker. Men även Malala Yousafzai har skrivit en bok. Idag blev det bestämt att hon får Nobels fredspris.

  Klicka för att få se fler bilder!

 • Svenska kurder åker till staden Kobanê i Syrien
  3:05 min fredag 10 oktober 2014 kl 14.36

  Sedan flera dagar pågår en strid i staden Kobanê som ligger i landet Syrien i Mellanöstern. Många som bor i staden tillhör det kurdiska folket. Även svenska kurder åker ner till staden.

  Klicka här för att läsa mer och se bilder från Kobanê!

 • Läkare som begår allvarliga brott får fortsätta jobba
  2:20 min fredag 10 oktober 2014 kl 13.46

  När läkare och psykologer döms för allvarliga brott ska domstolarna säga det till en myndighet. Det är Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som ska få veta det. Men mer än 50 gånger har domstolarna missat att göra det.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Malala Yousafzai och Kailash Satyarthi får Nobels fredspris
  1:04 min fredag 10 oktober 2014 kl 11.37

  Kailash Satyarthi och Malala Yousafzai får Nobels fredspris 2014. Det berättade den norska Nobelkommitén idag. De får priset för sin kamp för att barn och ungdomar ska få gå i skolan i länderna Pakistan och Indien i Asien.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Det blev inget Klartext i radion
  9:45 min torsdag 9 oktober 2014 kl 18.26

  Idag sänder vi sport istället för Klartext i radion. Men du kan höra hela Klartext-programmet här på hemsidan.

 • Ett okänt svenskt landslag i fotboll fick pengar av Zlatan
  2:00 min torsdag 9 oktober 2014 kl 16.12

  Det finns ett fotbollslandslag för herrar i Sverige som heter "Det okända landslaget". Det är ett fotbolls-landslag där de som spelar har svårt att lära sig nya saker. Det okända landslaget tillhör Handikapp-idrottsförbundet men nu vill de istället vara med i Fotboll-förbundet, för att bli mer kända och få bättre ekonomi.

  Klicka här för att läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista