Arkiv

 • Det var värmerekord i Stockholm
  tisdag 28 oktober 2014 kl 18.50

  Just nu är det ovanligt varmt för att vara i slutet av oktober. I Stockholm var det 15,9 grader varmt mitt på dagen. Experter har aldrig tidigare mätt en så här hög temperatur i Stockholm i slutet på oktober. 

   Klicka om du vill läsa mer!

 • Vad tycker folk om värnplikten?
  0:54 min tisdag 28 oktober 2014 kl 14.31

  Sveriges försvarsminister tycker att det vore en bra idé att ha värnplikt igen. Värnplikten togs bort för fyra år sedan. Då var alla män över 18 år tvungna att göra värnplikten, och utbilda sig till soldater. Vår reporter frågade folk på stan om vad de tycker om värnplikten.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Villa-inbrotten blir allt fler
  1:26 min tisdag 28 oktober 2014 kl 12.21

  Det har blivit vanligare att tjuvar bryter sig in i villor och radhus. Fram till i september i år hände 12 % fler inbrott jämfört med samma period år 2013. Det visar siffror som myndigheten Bråttsförebyggandet rådet, Brå hittills har tagit fram.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Kanske ska Sverige återigen ha värnplikt
  1:17 min tisdag 28 oktober 2014 kl 11.18

  Förut var alla män som hade fyllt 18 år tvungna att göra värnplikten. Då fick de utbilda sig till soldater i ungefär ett år. För fyra år sedan tog riksdagen bort värnplikten. Men nu säger den nye försvarsministern Peter Hultqvist att han vill ta tillbaka den.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Räntan sänks till 0 procent
  3:40 min tisdag 28 oktober 2014 kl 09.36

  Svenska staten har en egen bank, Riksbanken. De sänker nu sin ränta från 0,25 procent till 0 procent. När Riksbanken sänker sin ränta brukar andra banker också göra det. Därför kan det nu bli väldigt billigt att låna pengar på banken.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • En ung man sköts ihjäl i Jönköping
  tisdag 28 oktober 2014 kl 08.50

  I natt var det någon eller några som sköt i stadsdelen Norrahammar i Jönköping. Två personer träffades. Den ene dog och den andre skadades. Polisen har tagit fast två misstänkta män.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • En patient som kunde ha ebola skickades med taxi
  måndag 27 oktober 2014 kl 19.06

  Just nu sprids den farliga sjukdomen ebola i västra Afrika. Ingen i Sverige har smittats. Men nyligen trodde en läkare i Stockholm att en patient hade ebola. Läkaren skickade då iväg patienten med taxi till ett sjukhus, trots att det ökade risken för att fler kunde smittas.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Breven till Dawit Isaak stoppades
  måndag 27 oktober 2014 kl 17.06

  Den svenska journalisten Dawit Isaak fängslades i sitt gamla hemland Eritrea för 13 år sedan. Idag fyller han 50 år. Därför vill många här i Sverige skicka brev till honom. Men när födelsedagskorten skulle lämnas över till Eritreas ambassadkontor i Stockholm vägrade de att ta emot dem och smällde igen dörren.

  Klicka här för att läsa mer

 • Fredliga politiker vann valet i Ukraina
  måndag 27 oktober 2014 kl 15.43

  I våras blev det krig mellan upprorsmän och Ukrainas regering. De partier som vill försöka att få en fredlig lösning på kriget är de som fick flest röster i valet. Därför får statsministern Petro Porosjenko behålla makten.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Kronofogden kritiseras för sina fester
  2:19 min måndag 27 oktober 2014 kl 15.26

  Personal på myndigheten Kronofogden ska kontrollera vissa lagexperter. Samtidigt brukar personalen från Kronofogden varje år ha en fest där de träffar lagexperterna och dricker alkohol. Det avslöjar tidningen Dagens Nyheter idag.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Dilma Rousseff fortsätter som Brasiliens president
  måndag 27 oktober 2014 kl 08.39

  Det har varit val i landet Brasilien i Sydamerika. Då fick Dilma Rouseff flest röster och får därför fortsätta som landets president i 4 år till.

  Klicka här för att läsa mer!

 • FREDAGSFRÅGAN
  Vad tycker folk om att militären letade i skärgården?
  0:55 min fredag 24 oktober 2014 kl 17.31

  Den svenska militären letade efter något som kunde ha varit en ubåt i Stockholms skärgård. Men de hittade inget och slutade leta. Det kostade 20 miljoner att göra det här och vi frågade några personer i Mora i Dalarna varför de tror att försvaret gjorde så här.

 • Tingsrätten säger att tre nazister är oskydliga
  fredag 24 oktober 2014 kl 16.49

  Idag kom domarna för de tre nazisterna som var i rättegång för ett misstänkt mordförsök mot Fidel Ogu. Domstolen tingsrätten säger att de är oskyldiga.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Kriminalvården tvingar utvisade personer att ta en spruta
  1:56 min fredag 24 oktober 2014 kl 15.33

  Människor som tvingas lämna Sverige får ibland en spruta med ett lugnande medel när de ska skickas hem, trots att de inte vill ha den. Och det här är olagligt.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Fler vill äta ekologiska ägg
  1:57 min fredag 24 oktober 2014 kl 14.25

  Allt fler som har höns och säljer ägg, väljer att börja med ekologiska ägg. Det innebär att hönorna som värper äggen får leva på ett annat sätt. De får gå omkring utomhus och de får äta ekologisk mat. Fler och fler vill köpa de här äggen.

  Klicka på texten för att läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista