Arkiv

 • En muslim i Sverige försöker stoppa IS på internet
  1:05 min tisdag 4 november 2014 kl 15.56

  IS säger att de kämpar för den muslimska religionen. De vill skapa ett nytt land i Mellanöstern som ska styras med stränga religiösa regler. Men många muslimer tycker att IS tolkar religionen på helt fel sätt. Vi har träffat en muslimsk svensk som försöker att stoppa IS genom att skriva på internet.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Idag är det val i USA
  2:29 min tisdag 4 november 2014 kl 15.25

  Idag är det val i i USA. Folket i USA ska välja politiker till den amerikanska riksdagen, kongressen. Barack Obamas parti Demokratiska partiet ser ut att få mindre makt där efter valet.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Lokförare säger inget om dåliga järnvägsspår
  1:56 min tisdag 4 november 2014 kl 13.05

  En del lokförare låter bli att berätta om när de ser fel och brister på järnvägsspåret. För ofta görs det ändå ingenting åt felet eller så tar det för lång tid innan felen lagas. Det här visar en ny undersökning som forskare vid Umeå Universitet har gjort.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Unga med problem borde få annan hjälp
  1:51 min tisdag 4 november 2014 kl 11.13

  Barn och ungdomar som får problem i sina liv och börjar begå brott är också ett problem för resten av samhället. Om de här ungdomarna fick hjälp tidigare skulle samhället spara pengar, visar ny forskning.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Två personer dog när en tung betongvägg rasade
  tisdag 4 november 2014 kl 09.57

  Två personer har dött på en bygg-arbetsplats i Hjorthagen i Stockholm. De dog av att en tung vägg rasade på dem. En annan person skadades allvarligt i olyckan.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • En butikschef som hällde vatten på en tiggare straffas
  1:49 min måndag 3 november 2014 kl 16.19

  En man som var chef på en matbutik dömdes idag i en domstol för att ha hällt vatten på en kvinna. Det var när kvinnan tiggde pengar utanför butiken som butikschefen kom och hällde vatten på henne. Domstolen säger att butikschefen hällde vatten på kvinnan med flit.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Nu blir det snö och kallt
  måndag 3 november 2014 kl 16.04

  Väderexperter på myndigheten SMHI varnar idag för att det kommer att bli både snöigt, blåsigt och kallt, i alla fall i den norra delen av landet. Redan nu ikväll kommer det mycket snö.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Viktiga byggnader kan styras av datorer
  2:16 min måndag 3 november 2014 kl 14.13

  Det är lätt att använda en dator för att ta sig in på olika byggnader i Sverige. Det avslöjar tidningen Dagens Nyheter idag.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Du kan skydda ditt barn mot sexbrottslingar på Internet
  2:04 min fredag 31 oktober 2014 kl 17.42

  Det finns brottslingar som lurar barn att visa sig nakna på Internet. Polisen har flera tips till barn och föräldrar hur de ska kunna skydda sig mot sexbrottslingarna.

  Klicka om du vill läsa tipsen!

 • Allsvenskan för herrar slutar imorgon
  4:18 min fredag 31 oktober 2014 kl 14.21

  Imorgon spelas de sista matcherna i Allsvenskan, den högsta serien i fotboll för herrar i Sverige. Det har varit ett år med bra fotboll men också mycket sorg.

  Klicka här för att läsa mer och se bilder!

 • Militärer tog idag makten i Burkina Faso
  fredag 31 oktober 2014 kl 14.17

  Burkina Faso är ett land som ligger söder om Sahara-öknen i Afrika. Ända sedan år 1987 har det styrts av president Blaise Compaoré. Men idag tog istället militärer makten där.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Konflikten mellan Israel och Palestina är svår att lösa
  4:09 min fredag 31 oktober 2014 kl 11.35

  I somras var det krig i Mellanöstern mellan Israel och Palestina. De har länge varit fiender med varandra. Det finns lagar som bestämmer vad man får och inte för göra i krig. Men det är svårt att se till så att alla följer lagarna.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Polisen tror att mannen har kontaktat unga flickor på Internet och sedan lurat dem att göra sexuella saker. Flickorna var mellan 12 och 17 år gamla. Idag bestämde en lagexpert att det ska bli en rättegång mot mannen.

  Klicka om du vill läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista