Arkiv

 • Du kanske måste ändra ditt sätt att pensionsspara
  4:46 min tisdag 18 november 2014 kl 18.52

  Det är många som varje månad sparar lite pengar till sin pensionering. De pengarna ska de sedan leva på när de blir gamla och slutar arbeta. Men troligen ändras reglerna för det här privata pensionssparandet nästa år.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Polisman döms för broöppning
  tisdag 18 november 2014 kl 15.19

  Förra året dog 2 unga män när deras bil körde ner i vattnet vid Hjulsta-bron mellan Strängnäs och Enköping. Männen var jagade av polisen efter att ha tankat bensin i Uppsala utan att betala. En polis där ordnade då så att bron kunde öppnas och idag säger domstolen Svea Hovrätt att polisen gjorde fel.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Många barn i USA är hemlösa
  1:56 min tisdag 18 november 2014 kl 12.41

  I USA är det fler barn som är hemlösa nu än någonsin tidigare. Istället för att bo hemma sover de i tillfälliga hem för bostadslösa, hos släktingar eller utomhus. Det är över 2 miljoner barn som saknar ett hem.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Förra året ökade terrorismen
  1:54 min tisdag 18 november 2014 kl 11.55

  En ny undersökning visar att det var var ovanligt många som dödades av terrorister förra året.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • En synagoga attackerades i Jerusalem
  tisdag 18 november 2014 kl 08.14

  En synagoga är som en kyrka i den judiska religionen. I morse attackerades en synagoga i staden Jerusalem i Israel. Männen hade knivar, yxor och en pistol. De dödade flera av de judar som var i synagogan.

  Klicka om du vill veta mer!

 • IS-krigare stjäl från flyktingar
  måndag 17 november 2014 kl 18.20

  Soldater från terroristgruppen IS har stulit mediciner och annat från flyktingar i landet Syrien i Mellanöstern. Det skriver journalister på den amerikanska tidningen Wall Street Journal.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Terrorister från IS kan finnas i Sverige
  2:15 min måndag 17 november 2014 kl 17.44

  IS krigar i länderna Irak och Syrien i Mellanöstern. Men det finns också terrorister från IS i Sverige. Det berättar en man som sägs ha lämnat IS.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Hönor i Nederländerna har fått fågelinfluensa
  måndag 17 november 2014 kl 16.55

  Fågelinfluensa är en farlig sjukdom som mest drabbar fåglar, men även människor kan smittas. Sjukdomen har nu upptäcks på en bondgård i byn Hekendorp i Nederländerna. För att stoppa sjukdomen ska massor av hönor dödas.

  Klicka på texten om du vill läsa mer!

 • Frisörer i Sundsvall klippte hemlösa gratis
  1:35 min måndag 17 november 2014 kl 16.42

  I staden Sundsvall i Västernorrland har några frisörer klippt hemlösa personer idag. Frisörerna bestämde sig för att klippa de hemlösa gratis, så att de också skulle få känna sig fina.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Forskare varnar för energidrycker
  måndag 17 november 2014 kl 14.47

  Många dricker energidrycker för att bli piggare. Nu säger forskare i USA att energidrycker kan vara skadliga för bland annat hjärtat. Särskilt för barn, men också för tonåringar och vuxna. Den som dricker för mycket energidryck kan bli förgiftad och behöva få vård på sjukhus.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Klaus Iohannis blir ny president i Rumänien
  måndag 17 november 2014 kl 09.15

  I helgen var det val i Rumänien och folket skulle få välja vem som skulle bli deras president. Före valet trodde många experter att Victor Ponta skulle få flest röster, men istället vanns valet av Klaus Iohannis.

  Klicka om du vill veta mer!

 • Regina dog nästan av drogen spice
  1:48 min fredag 14 november 2014 kl 19.13

  Spice är en drog som man röker. På senare tid har flera unga personer i Sverige dött av spice. En som var nära att dö, men klarade sig, är Regina.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • En man dömdes för att han beställde mord
  fredag 14 november 2014 kl 19.03

  Det handlar om en kvinna som blev dödad i Haninge kommun, söder om Stockholm. Den som sköt kvinnan straffas inte. Men den som sa att kvinnan skulle mördas får 18 års fängelse.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • FREDAGSFRÅGAN

  Den här veckan berättade myndigheten Finansinspektionen att de vill ha nya regler för bostadslån. Finansinspektionen vill att de som lånar pengar av en bank för att köpa hus eller lägenhet ska tvingas att betala tillbaka en del av lånen.
  Vår reporter gick ut i Falun i Dalarna för att fråga människor om det här. Vi frågade om man måste betala av banklånen eller om det räcker med att bara betala räntan.

 • Regeringen säger att det finns bevis för ubåt
  3:42 min fredag 14 november 2014 kl 10.40

  Tidigare i höst trodde svenska militärer att någon utländsk ubåt gömde sig i havet utanför Stockholm. Men de hittade ingen ubåt. Idag säger regeringen och militärernas ledare att de har bevis för att det faktiskt fanns en ubåt i Stockholms skärgård.

  Klicka om du vill läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista