Arkiv

 • Sveriges sämsta elever finns i Vingåker
  tisdag 25 november 2014 kl 17.23

  Nu är det klart hur det har gått i de nationella proven. Det är samma prov för alla Sveriges skolor. Därför går det att jämföra elevernas resultat med varandra. Den kommun där eleverna fick bäst resultat var Danderyd och sämst var resultaten i Vingåker.

 • Ambulansförarna kanske arbetar för länge
  1:58 min tisdag 25 november 2014 kl 16.42

  En del av dem som kör ambulanserna arbetar en hel dag och sedan direkt en hel natt. Då finns kanske risken att de blir trötta och krockar. Nu ska en domstolen undersöka om arbetstiderna påverkar säkerheten.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Det är stora bråk i Ferguson i USA
  2:14 min tisdag 25 november 2014 kl 13.26

  Fergusson är en förort till staden Saint Louis i USA. Där har det blivit stora demonstrationer och bråk efter ett beslut i en domstol. Domstolen sade att en vit polis som hade skjutit ihjäl en svart kille slipper rättegång. Det innebär att polisen inte heller straffas för dödsskjutningen och det har gjort många i Ferguson arga.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Svenska kyrkan betalar personal för att sluta sina jobb
  1:45 min tisdag 25 november 2014 kl 11.31

  De senaste 5 åren har cheferna i Svenska kyrkan tvingat flera präster och annan personal att sluta sina jobb och för det har personalen fått pengar i ersättning. De flesta anställa har fått sluta för att det har varit bråk och konflikter på arbetsplatsen.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Fler Sverigedemokrater får döma i migrationsdomstolarna
  3:13 min måndag 24 november 2014 kl 18.05

  Migrationsdomstolarna är domstolar som bestämmer om utländska personer får stanna i Sverige. Allt fler av dem som dömer där är politiker är medlemmar i partiet Sverigedemokraterna. Det viktigaste i deras politik är att de vill ha färre invandrare i Sverige. 

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Flyktingar tvingas tillbaka till Syrien
  1:14 min måndag 24 november 2014 kl 17.50

  Flera miljoner människor har flytt från kriget i landet Syrien i Mellanöstern. Många av dem kommer till grannlandet Jordanien. Men myndigheterna i Jordanien tvingar nu en del av flyktingarna att åka tillbaka till Syrien, trots att det är krig där.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • USA:s försvarsminister Chuck Hagel slutar
  måndag 24 november 2014 kl 16.50

  En av den amerikanska regeringens viktigaste politiker ska sluta sitt jobb. Det är USA:s försvarsminister Chuck Hagel. Än så länge vet vi inte om han vill sluta själv eller om han tvingas sluta.

  Klicka på texten för att läsa mer!

 • Trafikverket låter tåg köra trots att det är folk på spåren
  2:33 min måndag 24 november 2014 kl 14.17

  När något har hänt på tågspåret måste tågen låta bli att köra där. Det kan till exempel hända att människor finns på tågrälsen. Då ska tågen stoppas av personal på myndigheten Trafikverket. Men reportrar på Sveriges Television har nu upptäckt att Trafikverket flera gånger har låtit tågen köra ändå, trots att det funnits människor på tågspåren som kunde bli påkörda.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • En förskola i Östberga började brinna i natt
  måndag 24 november 2014 kl 08.31

  Förskolan ligger i Östberga, som är en stadsdel i södra Stockholm. Branden började mitt på natten. Polisen tror att det kanske var någon som tände eld på förskolan.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Fredagsfrågan
  Ska du ändra ditt sätt att pensionsspara?
  1:43 min fredag 21 november 2014 kl 17.15

  Politikerna i regeringen vill göra om reglerna för det privata pensionssparandet. Den som trots det ändå fortsätter att spara på det gamla sättet riskerar att förlora flera tusen kronor per år.

  Klicka om du vill läsa mer mer!

 • Flygtrafiken vid Arlanda kan fortsätta som tidigare
  0:44 min fredag 21 november 2014 kl 15.32

  En domstol beslöt idag att flygtrafiken ska fortsätta som ungefär som tidigare vid Arlanda flygplats utanför Stockholm. Bland annat får planen åka över förorterna Rosersberg och Upplands-Väsby.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Tågen blev försenade efter ett fel i Stockholm
  1:14 min fredag 21 november 2014 kl 11.12

  Det är stora problem med tågen idag. Tågen har blivit mycket försenade efter ett fel med signalerna. Nu är felet lagat, men tågen är fortfarande sena.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Uppåt 5 miljoner invandrare får stanna i USA
  1:59 min fredag 21 november 2014 kl 11.00

  Det finns många miljoner invandrare som har tagit sig in till USA utan att ha fått tillstånd av landets myndigheter. Nu har USA:s president Barack Obama bestämt att många av de här invandrarna ska få stanna kvar.

 • Polisen ska fortsätta jaga Julian Assange
  torsdag 20 november 2014 kl 17.22

  Polisen ska fortsätta att försöka ta fast Julian Assange. Det bestämde domstolen hovrätten idag. Julian Assange är kanske mest känd för att han skapade Internetsidan Wikileaks, men han är också misstänkt för att ha begått sexbrott mot två kvinnor i Sverige för flera år sedan.

  Klicka på texten för att läsa mer

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista