Arkiv

 • Många judar i Frankrike känner sig hotade
  3:42 min onsdag 14 januari 2015 kl 19.20

  Redan tidigare har många franska judar känt sig hotade, Nu har rädslan ökat eftersom en terrorist mördade 4 judar i en mataffär förra veckan. Allt fler judar lämnar också Frankrike.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • En av Al Qaidas ledare är Nasser al-Ansi. Han har spelat in en videofilm. Där säger han att det var Al Qaida som hade bestämt att journalisterna på den franska tidningen Charlie Hebdo skulle mördas.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Franska muslimer drabbas av våld efter terrorattentaten
  1:03 min onsdag 14 januari 2015 kl 11.50

  Nu har det gått en vecka sedan terrorister attackerade tidningen Charlie Hebdo i Frankrike. Och terroristerna, som mördade många människor, sa att de kämpade för den muslimska religionen. Sedan dess har flera moskéer i Frankrike drabbats av olika brott, för att en del människor är arga på muslimer.

  Klicka här för att läsa mer!

 • Idag ska politikerna i riksdagen rösta om statsministern
  Ska Stefan Löfven tvingas sluta som statsminister?
  0:52 min onsdag 14 januari 2015 kl 10.23

  Partiet Sverigedemokraterna säger att de inte litar på Stefan Löfven som statsminister. Därför krävde de idag att han ska sluta sitt jobb och det kallas för en misstroendeförklaring.

  Klicka här om du vill läsa mer!

 • Tidningen Charlie Hebdo fortsätter att komma ut
  2:27 min tisdag 13 januari 2015 kl 19.18

  Förra veckan kom terrorister till tidningen Charlie Hebdo i Frankrike och mördade många av journalisterna där. Trots det fortsätter arbetet på Charlie Hebdo och nu ska de trycka upp många fler tidningar än vanligt.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Det har varit stora demonstrationer som handlar om islam
  4:13 min tisdag 13 januari 2015 kl 19.04

  Både i Tyskland och Norge har många tusen demonstrerat. De största demonstrationerna har ordnats av dem som tycker att den muslimska religionen hör hemma här i Europa. Samtidigt har andra demonstrationer ordnats av dem som är kritiska mot islam.

 • Det kan ha varit en ubåt utanför Lidingö
  1:02 min tisdag 13 januari 2015 kl 18.37

  I höstas letade Sveriges militärer efter en utländsk ubåt. De tror att den gömde sig någonstans i havet utanför Stockholm. Nyligen fick tidningen Dagens Nyheter veta att det kan ha funnits en till ubåt utanför Stockholm i höstas. Idag visar tidningen också ett foto på det som kan vara en ubåt. Vi på Sveriges Radio har idag pratat med sven Olov Kviman som tog fotot.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Säve flygplats i Göteborg ska stängas
  tisdag 13 januari 2015 kl 14.03

  Säve flygplats kallas också Göteborg City Airport och den ligger på ön Hissingen i Göteborg. Flygplatsens chefer sa idag att den ska stängas. Över 100 personer kan förlora jobbet.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Efter terrordåden i Paris
  Fransk polis jagar 6 terrorister
  tisdag 13 januari 2015 kl 08.25

  Förra veckan attackerade terrorister tidningen Charlie Hebdo och en judisk matbutik i Frankrikes huvudstad Paris. Polisen har dödat 3 av de misstänkta terroristerna, men de tror att det kan finnas 6 personer till som har hjälpt terroristerna.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Barn har sprängt bomber i Nigeria
  måndag 12 januari 2015 kl 17.53

  Den senaste veckorna har massor av människor dödats i landet Nigeria i Afrika. Kanske är det så många som 2000 döda. Bland annat har små barn sprängt bomber. Barnen var flickor som var ungefär 10 år gamla och de dog själva i explosionerna.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Allt fler lever med skulder som de aldrig kan betala
  3:07 min måndag 12 januari 2015 kl 16.41

  Allt fler i Sverige är skyldiga pengar som de inte kan betala tillbaka. Idag finns det fler än 100 000 personer i Sverige som har så stora skulder att de troligen aldrig kan betala tillbaka pengarna. Men det finns gratis hjälp att få.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Två svenska IS-krigare dödades i Irak
  måndag 12 januari 2015 kl 12.05

  De två männen har sin bakgrund i det afrikanska landet Somalia, men de har bott i den svenska staden Örebro. Männen åkte ner till landet Irak i Mellanöstern för att kriga med terroristgruppen Islamiska staten, IS. Nu har svenskarna dödats.

  Klicka om du vill läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista