Arkiv

 • 800 kan förbjudas att jobba på Norwegian
  tisdag 3 mars 2015 kl 15.51

  Imorgon kanske 800 anställda på flygbolaget Norwegian kan tvingas att vara hemma från sina jobb. Det här beror på ett bråk mellan personalens fackförbund och cheferna på Norwegian.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Igår dog två män i en kraftig explosion i en lägenhet i staden Nyköping i Sörmland. Nu skriver flera tidningar att männen som bodde i lägenheten troligen var med i något kriminellt gäng.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Regeringen vill ta bort överskottsmålet
  2:13 min tisdag 3 mars 2015 kl 13.52

  Regeringens finansminister, Magdalena Andersson, sa idag att hon vill ändra reglerna för statens pengar. Hon tycker att regeringen borde få göra av med mer pengar än tidigare.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Två chefer i Krokom slipper straff för en anställds död
  2:19 min tisdag 3 mars 2015 kl 12.04

  Två chefer i Krokoms kommun friades idag av domstolen hovrätten. Domstolen har undersökt om de två cheferna hade ansvaret för att en av deras anställda tog sitt liv, efter att han behandlats illa på sitt jobb. Men cheferna friades alltså från det ansvaret av domstolen.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • På morgonen började det att brinna i en gruva i Garpenberg i Dalarna. Nere i gruvan fanns 166 personer. Men de har nu lämnat gruvan och elden är släckt.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Svenska pansarvagnar säljs till Irak
  2:34 min tisdag 3 mars 2015 kl 09.37

  Det är förbjudet för Sverige att sälja vapen till landet Irak i Mellanöstern. Trots det ska 250 svenska pansarvagnar säljas dit.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Det är väldigt halt på vägarna i västra Sverige. På vägen E6 vid Torp, nära staden Uddevalla, krockade 7 bilar med varandra. Det har också varit flera andra olyckor i den här delen av Sverige nu på morgonen.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Explosionen var i en lägenhet i området Brandkärr i staden Nyköping i Sörmland. Personer i närheten hörde en hög smäll. Vi vet inte vad som exploderade. Det kan ha varit en bomb eller kanske gas som har läckt ut. Polisen skickar nu experter för att undersöka platsen.

 • Svenska vapen ska få säljas till diktaturer
  3:48 min måndag 2 mars 2015 kl 17.56

  En grupp politiker har pratat om vilka regler det ska finnas när Sverige säljer vapen till andra länder. Gruppen kallas KEX. De har kommit fram till att det är okej att fortsätta sälja svenska vapen även till länder som är diktaturer.

  Klicka om du vill veta mer!

 • Många protesterade mot mordet på en rysk politiker
  2:41 min måndag 2 mars 2015 kl 15.42

  För några dagar sen mördades en känd politiker i Ryssland. Det var den ryske politikern Boris Nemtsov som sköts ihjäl på gatan av en okänd man. Nemtsov var motståndare till Rysslands president Vladimir Putin och han var mot kriget i Rysslands grannland Ukraina. En del tror att det var därför han mördades.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Irakisk militär strider hårt mot IS
  måndag 2 mars 2015 kl 11.07

  Armén i landet Irak har idag börjat en stor attack mot terroristgruppen IS, norr om Iraks huvudstad Bagdad. Om de irakiska soldaterna lyckas med sina attacker skulle det vara en stor seger över IS.

  Klicka på texten för att läsa mer

   

 • Nu är våren på väg
  Den första tranan har kommit till Sverige
  0:52 min fredag 27 februari 2015 kl 19.05

  Ett tecken på att våren är på väg är när olika fåglar kommer tillbaka från utlandet. Till exempel har den första tranan nu kommit till Hornborgasjön i Västergötland. Det är ovanligt tidigt, säger Åke Abrahamsson som vet mycket om fåglar.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Demonstration vid synagogan i Stockholm
  fredag 27 februari 2015 kl 18.33

  En synagoga är ungefär som en kyrka i den judiska religionen. Idag var det en demonstration vid Stora synagogan i Stockholm. Demonstranterna ville visa att judar och muslimer kan leva fredligt tillsammans och att alla har rätt att tro på sin egen religion.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • 9 döda personer har hittats i USA
  fredag 27 februari 2015 kl 15.23

  De döda kropparna har hittats på olika platser i en mindre stad i delstaten Missouri, som ligger i mitten av USA. Polisen tror att det är en man som har gått runt och skjutit människor på olika platser. Den misstänkte mannen är en av dem som har hittats döda.

  Klicka om du vill läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista