Arkiv

 • Förra veckan sa politikerna i regeringen att de skulle vilja få rätt att stänga Öresundsbron mellan Sverige och Danmark. Men nu har lagexperter i gruppen Lagrådet undersökt förslaget. De säger att regeringen kan göra fel om de stänger bron.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Ett hjälpmedel mot ångest blir gratis
  2:33 min måndag 7 december 2015 kl 12.56

  Landstinget i Jämtland ska gratis låna ut tyngdtäcken till personer som känner sig oroliga och har ångest. Det har politikerna där bestämt. För ett extra tungt täcke kan göra att personen känner sig lugnare och mår bättre.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • IS satsar på Libyen
  2:59 min måndag 7 december 2015 kl 12.45

  Krigare från terrorgruppen IS har redan tidigare tagit makten över delar av länderna Syrien och Irak. På senare tid har de också tagit över delar av landet Libyen i Nordafrika.

  Klicka om du vill läsa mer

 • En man dödades på fest i Onsala
  1:34 min måndag 7 december 2015 kl 11.01

  I lördags kväll mördades en man i ett hus på Onsalahalvön nära Göteborg. Och två personer skadades allvarligt.

  Klicka här om du vill veta mer!

 • Många röstade på Nationella fronten i Frankrike
  3:12 min måndag 7 december 2015 kl 08.22

  Just nu pågår val till olika regioner i Frankrike. I hälften av regionerna har Nationella fronten fått flest röster. Det är ett parti som är kritiskt mot den muslimska religionen och som vill minska invandringen.

  Klicka om du vill läsa mer

 • Nyhetspanelen pratar om veckans viktigaste nyhet
  Klimatmötet i Paris kan gå bra
  2:55 min fredag 4 december 2015 kl 18.11

  Politiker från hela världen samlas i Frankrikes huvudstad Paris. De ska prata om hur miljön kan räddas. Anna Jonsson och Dan Boberg i Nyhetspanelen tror att mötet kan gå bra.

 • Zlatan får pris för handikappidrott
  2:15 min fredag 4 december 2015 kl 17.42

  Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic har gett pengar till Okända landslaget. Det är ett lag för fotbollsspelare som har svårt att lära sig saker. Nu ska Zlatan få ett pris för att han hjälpte det här lag inom handikappidrotten.

  Klicka om du vill läsa mer

 • Stormen Helga blåser orkanvindar i Västsverige
  1:26 min fredag 4 december 2015 kl 15.46

  Just nu är det en stor storm i en stor del av den södra halvan av landet. Stormen kallas Helga och blåser mycket kraftiga vindar.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • På lördag ska det bli stor fest i Stockholm. Då är det den stora galan "Störd och stolt" som ordnas av organisationen FUB, för personer som har någon form av utvecklingsstörning. Det blir en pampig gala med flera kändisar.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Det finns ett särskilt projekt för läkare som kommer hit som flyktingar till Sverige. Där kan de utländska läkarna tidigt ska kunna få lära sig det svenska språket, så att de kan jobba som läkare här i Sverige. Projektet går så bra att nu även utländska sjuksköterskor ska få gå utbildningen.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Minst 14 människor har dödats och 17 skadats på en julfest i San Bernardino i Kalifornien i USA. Det var en man och en kvinna som kom med vapen till julfesten och sköt.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • En båt med flyktingar kan ha kommit till Sverige
  1:50 min onsdag 2 december 2015 kl 17.33

  Flyktingar brukar åka bil eller tåg för att ta sig in i Sverige. Men nu säger någon till polisen att en båt med flyktingar kan ha kommit till Skillinge i Skåne.

  Klicka om du vill läsa mer

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista