Nyheter från Ljudböcker från Radioföljetongen & Radionovellen

 • Hund som ligger på brunt trägolv, avsnittsbild till ljudboken Tiken
  NY LJUDBOK
  Kritikerrosad colombiansk roman i uppläsning av Ylva Olaison

  Damaris har skaffat en valp som hon kallar Chirli, namnet hon skulle gett sin dotter om hon kunnat få en. Hon bär den lilla tiken nära, skyddar den med sitt liv - men inser snart att valpen tycks vilja annat. Tiken är en berättelse om kärlek och förlust. Och om vad som händer när liten valp börjar växa sig för stor för den famn som svurit att skydda henne. 

 • Skådespelaren Alma Pöysti, aktuell med ljudboken Pappan och havet, håller i ett mumintroll
  MUMINKLASSIKER

  I slutet av sommaren går Mumintrollets pappa runt och känner sig onödig, men så blir det bestämt att familjen ska flytta- till en avlägsen liten ö med en fyr. Men äventyret blir inte riktigt som familjen tänkt sig, den lilla ön visar sig vara en vild och gåtfull plats. I uppläsning av Alma Pöysti och med specialkomponerad musik av Matti Ollikainen.

 • Omslagsbild till Romanen om Olof
  NYINSPELAD KLASSIKER
  Eyvind Johnsons klassiska romansvit.

  Lyssna till alla de fyra romanerna i sviten ”Romanen om Olof”. Om pojken Olofs vuxenblivande under tidigt svenskt 1900-tal genom fattigdom, hårt arbete, världskrig och revolutionära rörelser.

 • Omslagsbild, föreställande ett granatäpple, som används till ljudboken Paradiset av nobelpristagaren Abdulrazak Gurnah
  Nobelpristagare i litteratur 2021
  Ljudbok i uppläsning av Hans Mosesson

  Den unge pojken Yusuf blir skuldslav åt affärsmannen Aziz. Det är början på en rotlös och på många sätt rå uppväxt, men här finns också plats för drömmar, paradisiska trädgårdar och kärlek.

 • Omslagsbild till ljudboken Spionen som kom in från kylan av John le Carré
  KLASSISK SPIONROMAN

  Den brittiske agenten Alec Leamas kallas hem till London i tron att han ska tvingas lämna agentlivet bakom sig, men i mötet med sin chef inser han att det finns helt andra planer för honom.

 • Tomas von Brömssen, porträttfoto
  FAVORIT I REPRIS
  Tomas von Brömssen läser en efterlängtad lyssnarfavorit

  Om en barndom i en niobarnsfamilj i Madrid. En tillvaro fylld av magi, fantasi och en slags absurd skönhet, men också av fattigdom.

 • Genrebild paris, foto på dörr och cafe
  LJUDBOKSKLASSIKER
  Med livet framför sig av Émile Ajar.

  Pojken Mohammed, Momo kallad, växer upp i Belleville under den tid då stadsdelen var centrum för droghandel och prostitution. Han bor hos den åldrande madame Rosa, en judinna som överlevt Auschwitz och som tidigare arbetat som prostituerad. Boken har flera gånger blivit film, senast 2020 med Sophia Loren som madame Rosa.

 • Kerstin Wixe intervjuar Rosa Liksom
  Alltid tillgängliga för lyssning och nedladdning

  Här hittar du intervjuer och samtal med författare, skådespelare och lyssnare om litteratur. 

  Bland annat finns här samtal med Krister Henriksson om läsningens magi, Rosa Liksom intervjuas om sin bok Kupé nr 6, Kim Thúy om skrivandet och maten och Rolf Lassgård och Kerstin Ekman om Händelser vid vatten.