Senaste avsnitt

- Många tänker att beska smaker är negativa, men de behöver de inte alls vara, säger Mathias Dahlgren, världsmästare i matlagning sen 1997.
- Många tänker att beska smaker är negativa, men de behöver de inte alls vara, säger Mathias Dahlgren, världsmästare i matlagning sen 1997.
Tidigare avsnitt

Maria upptäcker att syrlig ättika gör beska grönsaker mindre beska. - Javisst, syra är bra på att bryta beska smaker, förklarar kocken Mathias Dahlgren.
Maria upptäcker att syrlig ättika gör beska grönsaker mindre beska. - Javisst, syra är bra på att bryta beska smaker, förklarar kocken Mathias Dahlgren.

Mat blir ofta godare med lite socker. Men använd inte för mycket utan se sockret som en krydda, tipsar kocken Mathias Dahlgren.
Mat blir ofta godare med lite socker. Men använd inte för mycket utan se sockret som en krydda, tipsar kocken Mathias Dahlgren.

- Salt retar igång tungans smakreceptorer och får andra smaker att kännas mer. Det säger Mathias Dahlgren, världsmästare i matlagning sen 1997.
- Salt retar igång tungans smakreceptorer och får andra smaker att kännas mer. Det säger Mathias Dahlgren, världsmästare i matlagning sen 1997.