Morbror Mathias mat

Ett lekfullt matlagningsprogram där världsmästarkocken Mathias Dahlgren testar grundsmaker tillsammans med sin systerdotter Maria Sylvén, 8 år.

Ett lekfullt matlagningsprogram där världsmästarkocken Mathias Dahlgren testar grundsmaker tillsammans med sin systerdotter Maria Sylvén, 8 år.

Senaste avsnitt

Beskt för njutningens skull
30 min

- Många tänker att beska smaker är negativa, men de behöver de inte alls vara, säger Mathias Dahlgren, världsmästare i matlagning sen 1997.

- Många tänker att beska smaker är negativa, men de behöver de inte alls vara, säger Mathias Dahlgren, världsmästare i matlagning sen 1997.

Tidigare avsnitt

Syrliga droppar får andra smaker att blomma
30 min

Maria upptäcker att syrlig ättika gör beska grönsaker mindre beska. - Javisst, syra är bra på att bryta beska smaker, förklarar kocken Mathias Dahlgren.

Maria upptäcker att syrlig ättika gör beska grönsaker mindre beska. - Javisst, syra är bra på att bryta beska smaker, förklarar kocken Mathias Dahlgren.

Sött ger munnen en mjuk känsla
29 min

Mat blir ofta godare med lite socker. Men använd inte för mycket utan se sockret som en krydda, tipsar kocken Mathias Dahlgren.

Mat blir ofta godare med lite socker. Men använd inte för mycket utan se sockret som en krydda, tipsar kocken Mathias Dahlgren.

Salt öppnar tungans smakreceptorer
29 min

- Salt retar igång tungans smakreceptorer och får andra smaker att kännas mer. Det säger Mathias Dahlgren, världsmästare i matlagning sen 1997.

- Salt retar igång tungans smakreceptorer och får andra smaker att kännas mer. Det säger Mathias Dahlgren, världsmästare i matlagning sen 1997.