Nyheter från Öppet API

 • Sveriges Radio utvecklar ett öppet API som gör det enklare för dig som vill använda vårt utbud i en egen mobil-app eller annan digital tjänst. API står för Application Programming Interface och beskriver ett strukturerat sätt att komma åt data i ett system. Det är öppna API:er som är grunden för explosionen av nya tjänster och appar.

  Med API:et kan du hämta information om kanaler, program, sändningar, nyheter, sport, trafikmeddelanden, låtlistor och mycket annat. 

  Alla kan använda Sveriges Radios öppna API. Det används internt på Sveriges Radio, av partners och allmänheten. Det finns inga begräsningar i antal anrop och vi erbjuder det kostnadsfritt. Sveriges Radio har haft ett öppet API sedan Music Hackday i januari 2010.

 • Här kan du läsa mer om alla anrop och funktioner i version 2 av Sveriges Radios api. http://sverigesradio.se/api/documentation/v2/

  Det är även rekommenderat att alla som använder API:et deltar i vårt öppna diskussionsforum. Det är endast i det forumet som vi förbinder oss att berätta om nyheter och planerade ändringar. I detta forum är ni välkomna att ställa frågor och diskutera, både med Sveriges Radio och med andra API-användare hur man bäst löser olika problem.   

 • Varje API-version går igenom en fördefinierad livscykel. Det finns fem olika nivåer som beskrivs på denna sida. En version är antingen i Utveckling, Beta, Produktion, Utgående eller borttagen.

  Just nu är version 2 i Produktion, och version 1 är i Utgående.

 • Välkommen till det officiella diskussionsforumet för Sveriges Radios öppna API. Det är här vi som jobbar med Sveriges Radios API svarar på frågor om tekniska funktioner och berättar om nyheter och förändringar. Vi hoppas även att ni som använder Sveriges Radios API vill använda den här gruppen för att föra öppna diskussioner med både Sveriges Radio och varandra. Du kan nå forumet på Google gruppen SR-API.