Nyheter från P2-fågeln

 • En flock tranor flyger över himlen
  FLYTT-TIDER

  Sveriges Radios fågelinspelningar (av Sten Wahlström) och fågelsamtal (med Sten Wahlström och Bengt Emil Johnson) är en guldgruva för alla fågelintresserade.
  Nu har materialet fått ett nytt hem hos Naturmorgon i P1, där det trivs utmärkt ihop med exempelvis Fågelsångskolan och våra långa inspelningar från P1:s fågelsångsnätter.
  Här hittar du genvägar:
  Fågelsång A-Ö (före detta P2-fågeln, inklusive fågelläten och samtal om fåglar)
  Fågelsångskolan ( Mats Ottossons fågelsångslektioner)
  Fågelsångssfrossa (långa nonstopinspelningar från Fågelsångsnatten)

 • Ett collage med två bilder av män

  Flera lyssnare har hört av sig om samtalen om fågelarter mellan Sten Wahlström och Bengt Emil Johnson. Ni kan vara helt lugna, de har inte försvunnit, däremot har de fått en ny hemvist hos Naturmorgon. Gå till sverigesradio.se/naturmorgon och klicka på länken Fågelsång A-Ö i menyraden högst upp. Eller klicka på direktlänken här.
  Du kommer då till en alfabetisk lista över alla fåglar från tidigare P2-fågeln. Klicka på den art du är intresserad av och skrolla ner en bit så hittar du samtalet där.

 • En äldre man står ute med hörlurar och en mycket stor parabolmikrofon.
  15 JULI 2023
  Sten Wahlströms fågelinspelningar och naturprogram får en tryggad framtid

  Förutom en oerhört produktiv radioprogrammakare i vitt skilda ämnen så var Sten Wahlström också en hängiven inspelare av fågelsång. Hans inspelningar har använts oräkneliga gånger i Naturmorgon, har getts ut på fågelskivor och hörts i flera decenniers upplagor av Veckans pausfågel och P2-fågeln.
  När han avled i april i år efterlämnade han ett digert material av program och originalinspelningar av fågelsång. Ett trettiotal flyttkartonger har nu hämtats till Sveriges radios programförråd, och därmed fått en tryggad framtid.