Nyheter från P4 Extra

 • Björnloka

  Det finns en del växter som gör större skada än nytta och det är inga vanliga ogräs vi pratar om. Det är de invasiva, som tar över och tränger ut ursprungliga arter. Vi snackar om rackare som gul skunkkalla, jätteloka och parkslide med Anna Sandström som är jurist på Naturvårdsverket.

 • Anna Blomberg, bild: Pontus Bergman/SR
  Dagens gäst

  Komikern och skådespelaren Anna Blomberg är en av våra bästa imitatörer och efter att ha "gjort" både Lill-babs och Astrid Lindgren insåg hon att de två kunde sitta i himmelen och fundera över livet. Det har nu blivit en rad kortprogram som går i P4 på torsdagar 10:50-10:56.

 • Johanna Magnusson och Anna Lauren. Även en bild från olyckan.

  I går efterlyste Johanna Magnusson den vänliga men okända sjuksköterska som ryckte in och lugnade henne efter att hon fallit illa och brutit benet i Kungsportsplatsen i Göteborg. Idag hittade vi henne, sjuksköterskan Anna Lauren. "Det är ju mitt jobb" säger hon.

 • Britt Peruzzi

  Britt Peruzzi gav huvudpersonen i sin deckare Aldrig glömma den smärtsamma nervsjukdomen Trigeminusneuralgi som ibland kallats självmordssjukan - en sjukdom Britt själv har haft och kan beskriva väl. Däremot fick Britt hjälp av medicinen och kunde häva den våldsamma smärtan. Andra som råkat ut för den och inte fått diagnos eller blivit hjälpt av medicinen har ibland velat avsluta sina liv för att slippa ha ont.

 • Bild på Johanna Magnusson

  Johanna Magnusson trillade och slog sig rejält i Göteborg. Hon förstod direkt att något var brutet och blev väldigt rädd, men plötsligt dök en okänd sjuksköterska upp och hjälpte henne.

 • En kvinna och en man
  Dagens gäst

  Dagens gäst är Ulla Skoog, aktuell i "Den osalige", en komisk musikal som är skriven av komikern Per Andersson som också medverkar i föreställningen.

 • Det är inte alltid lätt att hitta på något speciellt som efterrätt till sommarens bufféfester. Ofta dyker pannacottan upp som ett säkert kort. Men Alexandra vet på råd för den som vill komma vidare och serverar en persikotartar.