• Seinabo Sey var först ut på årets P3 Guld-gala.
  1 av 2
  Pressmeddelande 2019-01-19

  I kväll gick den 17:e P3 Guld-galan av stapeln, i år i Partille arena. Nio priser delades ut i direktsändning i P3 Sveriges Radio, SVT1 och SVT Play. Kvällens stora vinnare blev återigen Hov1 som kammade hem priserna i samtliga tre kategorier de var nominerade i – Årets grupp, Guldmicken för årets liveakt och Årets låt med “Hon dansar vidare i livet”. Priset för Årets pop gick till Linnea Henriksson, Årets dans till Robyn och Fricky utsågs till Årets artist. Graveyard vann Årets rock/metal, Årets hiphop/r’n’b gick till Z.E och Sandro Cavazza utsågs till Framtidens artist.

 • Angelica Bengtsson Foto: Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2019-01-14

  200 klasser gör upp i de lokala kvartsfinalerna på 25 P4-kanaler runt om i landet. I programmen ställer flera kända personer frågor till femteklassarna, bland andra Kadiatou Holm Keita från Idol, artisten Eric Saade och stavhopparen Angelica Bengtsson. 
  – När jag gick i femman försökte min klass ta sig till radiotävlingarna, men lyckades inte. Så stort grattis till alla er som lyckats, hälsar Angelica Bengtsson.

 • First Aid Kit och Carolina Norén. Foto: Emil Ramos/Sveriges Radio

  Fireworks med First Aid Kit var den mest framgångsrika låten på Svensktoppen under 2018. Johanna och Klara Söderberg får också utmärkelserna ”Årets artister” och ”Årets Kompositörer”. Det avslöjas ikväll när Svensktoppsåret summeras i P4 i programmet ”Årets Svensktoppsmelodier 2018”.

 • Hanna Järver. Foto: Hannah Nyström
  1 av 2
  Pressmeddelande 2019-01-11

  Lördag 19 januari är det dags för P3 Guld 2019. Sveriges största musikgala som direktsänds i P3, SVT1 och SVT Play från Partille arena. För att publiken på plats ska komma i rätt stämning anordnas det innan galan en förfest på arenan. Amira Brown, Esau Alcona och DJ Cazo står för musiken och P3 Guld-nominerade Hanna Järver och Z.E kommer att uppträda live.

 • Pressmeddelande 2019-01-09

  I april är det dags för Litteraturveckan i P1 som avslutas med stor Litteraturgala i Växjö den 12 april med utdelning av Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris. Nu är det klart vilka fyra titlar som nominerats till Sveriges Radios Romanpris och som årets lyssnarjury nu ska läsa.

 • Bild från Polisens förundersökning. Privat foto. Bilden är redigerad av integritetsskäl av Sveriges Radio.
  Pressmeddelande 2019-01-08

  Under 15 års tid utsätter två bröder ett stort antal barn för våldtäkter. Men 2017 bestämmer sig ett av offren, som nu är vuxen för att gillra en fälla och sätta stopp för bröderna. Nu träder flera offer fram i en ny P1 Dokumentär och berättar hur det gick till när ”pedofilbröderna” hamnade i fängelse. Men de är också ångerfulla, för bröderna kunde ha stoppats långt tidigare.

 • Lova foto Fredrik Hvass
  Pressmeddelande 2019-01-04

  Nu är det klart vilka låtar som P3 spelat mest under 2018. De tre svenska låtar som toppar listan är “You me and the silence” med Lova, “Mer för varandra” med Norlie & KKV och “Be your friend” med Vigiland & Alexander Tidebrink. Toppar listan totalt gör “One kiss” med Calvin Harris & Dua Lipa.

 • Mattias Alexandrov Klum Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
  1 av 2
  Sara Danius.
  2 av 2
  Pressmeddelande 2108-12-19

  Sara Danius har tyvärr tvingats lämna återbud till sin medverkan i Vinter i P1. Ny Vintervärd blir fotografen och filmskaparen Mattias Alexandrov Klum som också stod högt upp på lyssnarnas önskelista. Vinter i P1 med Mattias Alexandrov Klum sänds på nyårsdagen. Katarina Wennstam inleder på juldagen i stället för Sara Danius.

 • Pressmeddelande 2018-12-16

  Ikväll klockan 20.37 släpptes Musikhjälpens programledare Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz ut ur glasburen på ”Kärlekens torg” i Lund. Under de sex dygn trion direktsänt har rekordantalet 606 337 engagemang genomförts runt om i Sverige till förmån för Musikhjälpens kamp för allas rätt att funka olika. När sändningarna var över hade Musikhjälpen samlat in 50 550 204 kronor. Den mest önskade låten under veckan var “Shallow” med Lady Gaga och Bradley Cooper och den mest önskade artisten blev Queen.

 • Kristin Amparo, Owe Thörnqvist, Anders Berglund med flera artister möter Sveriges Radios Symfoniorkester i ”Alla tiders musikfest med P4 Plus” i februari. Foto: Stina Gullander, Jarl Ekenryd, Johan Ljungström
  Pressmeddelande 2018-12-14

  Den första och andra februari 2019 blir det ”Alla tiders musikfest” med Sveriges Radios Symfoniorkester och ett stort antal av landets mest folkkära artister i Berwaldhallen. Under kapellmästare Anders Berglunds ledning sätter artisterna Owe Thörnqvist, Ann-Louise Hanson, Kristin Amparo, Petra Marklund, Nina Söderquist och Oscar Magnusson ljus på den framgångsrika webbkanalen P4 Plus, med hitsen från 60-, 70- och 80-talets topplistor. Det skiljer 56 år mellan konsertens äldsta och yngsta artist, men alla delar kärleken till tidlös musik.

 • Pressmeddelande 2018-12-14

  Nu laddar P4 för ännu en härlig radiojul med allt från julkonserter och traditionsenlig uppesittarkväll till program om elbilar och om revoltåret 1968. Det blir också program om Arne Weise och om julen förr och nu med Stina Wollter. Som vanligt är det DJ Clabbe som firar in det nya året och i början av januari sänder Radiosporten sina årskrönikor.

 • Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren leder P3 Guld 2019.
  Pressinbjudan 2018-12-11

  Lördag 19 januari är det dags för den 17:e upplagan av Sveriges största musikgala – P3 Guld. För tredje året i rad arrangeras P3 Guld på Partille arena utanför Göteborg och som alltid sätts liveuppträdanden i centrum på denna hyllningsgala till svensk musik. P3 Guld 2019 leds av Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren och direktsänds i P3, SVT1 och SVT Play.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista