• Cilla Benkö, Sveriges Radios VD Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
  1 av 2
  Debattartikel 2018-12-06

  Vd Cilla Benkö och Gabriel Byström, strateg på Sveriges Radio skriver om utvecklingen för public service i Europa i en debattartikel. (Update: English language version of the article available "Public service broadcasting under threat").

 • 2012 inträffar en tragisk olycka i varghägnet på Kolmårdens djurpark. För första gången på nästan 200 år dödas en människa av vargar i Sverige. Guiden som förolyckas är erfaren, utbildad biolog och betraktas som en av de som har bäst kontakt med vargarna. Hur det kunnat ske verkar först vara ett mysterium, men efter hand framkommer allt fler detaljer. I P3 Dokumentär om Vargolyckan på Kolmården berättar guidens kollegor och familj för första gången om den uppmärksammade händelsen. Programmet finns ute i Sveriges Radio Play nu och sänds i P3 på söndag 9 december kl 18.03.

 • Pressmeddelande 2018-12-05

  På måndag startar SVT:s, Sveriges Radios och Radiohjälpens gemensamma maratoninsamling Musikhjälpen 2018 och nu är det klart vilka artister och gäster som kommer att besöka glasburen på Stortorget i Lund. Först ut blir Molly Sandén, First Aid Kit, Joy och Panda da Panda som alla gör programledartrion Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz sällskap under sändningens första timmar. Dessutom blir det internationellt besök när Jamie xx dj:ar i glasburen under den traditionsenliga klubbkvällen på fredagen.

 • Lena Nordlund Sveriges Radios julvärd 2018 P1 Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2018-12-04

  I år är det Lena Nordlund, programledare på Vetenskapsradion som är julvärd, och hon kommer att ta med sig en drös ljusslingor till studion för att få lite julstämning.
  – Jag älskar ljus och glitter som verkligen behövs så här års så jag gladde mig väldigt åt den nobelprisbelönade upptäckten LED-ljus.

 • Vuoden 2018 Ruotsinsuomalaiset gaalan juontajat Virpi Inkeri ja Mika Olavi
  Pressmeddelande 2018-11-30

  Ikväll utsågs Årets Sverigefinnar vid en gala på Finlandsinstitutet i Stockholm. Översättaren Janina Orlov fick utmärkelsen Årets Sverigefinne, diskuskastaren Daniel Ståhl blev Årets unga Sverigefinne och Marja-Leena Paananen, ordförande för Finska föreningen i Kramfors, blev utsedd till Årets vardagshjälte.

 • Nobelsändning Karsten Thurfjell och Lena Nordlund P1 Sveriges Radio
  Pressmeddelande

  Nobelsystemet är i sig i sin kanske djupaste kris. Vad betyder det för hur de som faktiskt får nobelpris just i år upplever utmärkelsen? Och hur tar man sig ur en kris på bästa sett?

  I Sveriges Radios direktsändning direkt från Hotell Haymarket vid Hötorget , mittemot Konserthuset där prisceremonin hålls, möter vi bland andra Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten, krishanteringsproffset Jeanette Fors, och psykiatern och författaren Åsa Nilsonne.

  P1 10 december kl. 15.03 till 16.45

 • Tonje i Glimmerdalen - 2018 års julkalender i Barnradion.
  Pressmeddelande 2018-11-29

  Flera smarta högtalare har lanserats på den svenska marknaden och i år kan årets julkalender i Barnradion ”Tonje i Glimmerdalen” upplevas på ett helt nytt sätt. Förutom att kunna lyssna på julkalendern på vanligt vis så kan barn och föräldrar tillsammans utforska och styra små äventyr med rösten. Sveriges Radio har utvecklat en fördjupad upplevelse för Google Home och gratis-appen Google Assistent som lanseras i samband med premiären av “Tonje i Glimmerdalen” den 1 december.

 • Årets artist
  1 av 9
  Guldmicken
  2 av 9
  Årets pop
  4 av 9
  Årets låt
  5 av 9
  Årets grupp
  7 av 9
  Årets dans
  8 av 9
  Pressmeddelande 2018-11-28 kl. 19.30

  Nu är nomineringarna klara till P3 Guld 2019. Totalt är 33 artister nominerade och de som har störst chans att kamma hem ett pris är Hov1 – som är trefaldigt nominerade. Dubbelt nominerade till P3 Guld 2019 är Robyn, Benjamin Ingrosso, Linnea Henriksson, Fricky, Grant, Z.E, Molly Sandén, Sandro Cavazza, Galantis och NOTD. Publiken är med och röstar fram vinnarna i samtliga av P3 Gulds nio priskategorier fram till den 11 december. Vinnarna presenteras direkt i P3, SVT1 och SVT Play från Partille arena lördag 19 januari, då Sveriges största musikgala arrangeras för 17:e året i rad. Programledare är Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren.

 • Pressinbjudan 2018-11-26

  Varmt välkommen att träffa årets värdar för Vinter i P1 som presenteras i direktsändning i P1 onsdag 5 december kl. 13.00. Efter sändningen finns tid för enskilda intervjuer med Vintervärdarna. Det finns även möjlighet att webbsända på plats

 • Pressmeddelande 2018-11-26

  Förra året var Hanna ”HanaPee” Persson en av publikens ambassadörer, i år blir hon Musikhjälpens resande reporter och beger sig till Guatemala. Årets ambassadörsduo är Peg Parnevik och Aron Anderson. Aron kommer dock inte att hålla till i glasburen utan åka på en Sverigeresa till olika engagemang runt om i landet. Musikhjälpen sänds från Stortorget i Lund den 10-16 december.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista