• Julkalendern i Barnradion 2019: Biggest Bang.
  Pressmeddelande 2019-06-11

  Årets julkalender i Barnradion blir ett galet kosmiskt äventyr med titeln Biggest Bang. Den handlar om 10-åriga Tyra, hennes bror Lukas och familjens hund Rufsa som ger sig ut i universum i farmors gamla Fiat. Biggest  Bang är skriven av Martin Olczak och illustrerad av Anna Sandler, paret bakom de populära Jack-böckerna. För regin står Maria Blom, känd bland annat för filmerna Masjävlar och Monky. Julkalendern i Barnradion har premiär 1 december 2019 i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

 • Cilla Benkö VD Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2019-06-10

  Sveriges Radio är positivt till att den proposition som regeringen idag presenterat utifrån Public service-kommitténs betänkande tydligt markerar företagets viktiga roll i ett modernt och digitalt medielandskap. Sveriges Radios roll som oberoende medieföretag med ljudet i fokus ligger helt i linje med det huvudsakliga innehållet i propositionen.

 • Sommarvärdarnas Önskekonsert 2018
  Pressinbjudan 2019-06-07

  Sommarvärdarnas önskekonsert blir det officiella firandet av Sommar i P1:s 60-årsjubileum, den 13:e juni i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen. Över 100 Sommarvärdar kommer att närvara. I samband med konserten anordnas en röd matta från kl 18 med fotomöjlighet samt erbjuds ett begränsat antal fotografer att fotografera under konserten inne i Berwaldhallen.

 • Cleo i P3. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2019-06-07

  Rapparen och sångerskan Cleo flyttar hem till Umeå i sommar för att sända radio. Programmet ”Cleo i P3” kommer att bjuda på aktualiteter, populärkultur, samt flera gäster och dialog med lyssnarna. Även Oscar Zia får en egen talkshow i P3 denna sommar, med start 10 juni. Cleos program tar vid den 15 juli. Båda programmen sänds vardagar kl.13-16 i P3.

 • Staffan Becker
  Pressmeddelande 2019-06-04

  Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen, Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören får Staffan Becker som ny chef. Staffan Becker är idag vd och konserthuschef för Vara konserthus och tillträder tjänsten den 2 december.

 • Madeleine In Hwa Björk är Lyssnarnas Sommarvärd 2019. Foto: Privat
  Pressmeddelande 2019-06-04

  Nu står det klart att 36-åriga Madeleine In Hwa Björk, socionom, boende på Vikbolandet blir Lyssnarnas Sommarvärd i år. Madeleine adopterades som ettåring från Sydkorea och när hon börjar söka sina biologiska rötter får hon en stor överraskning. Hon hade blivit förväxlad på barnhemmet och är inte alls den hon alltid trott hon varit. Lyssnarnas Sommar sänds den 17 juli i P1.

 • Barnradions bokpris 2019: Nominerade böcker.
  Pressmeddelande 2019-06-03

  Korrigerad version.
  Nu står det klart vilka fem böcker som har nominerats till Barnradions bokpris 2019. Bland de nominerade böckerna finns bland annat en deckare om DNA-teknikens baksida, ett mörkt sci-fi äventyr som ställer existentiella frågor och en bok om önskan att få duga som den man är. Den vinnande boken kommer att utses av en jury sjätteklassare från Stockholms Internationella Motessoriskolan i Stockholm.

 • Kim Kärnfalk.
  Pressmeddelande 2019-06-02

  Kim Kärnfalk blir ny programledare för 20-årsjubilerande Guldklavengalan i Malung - dansbandsbranschens stora prisgala som direktsänds i P4 söndagen den 14 juli kl 19.30.

 • Springhjälpen in action
  Pressmeddelande 2019-05-31

  Under en tio timmar lång sändning i P4 och SVT Play under torsdagen sprang programledarna Anne Lundberg, Özz Nûjen, Anna Jönsson Haag och Johan Signert sammanlagt åtta mil för att sätta fokus på den akuta hungersituationen i världen. Nästan 1,5 miljon kronor har samlats in till Radiohjälpen.

 • Tove Styrke på Musikhjälpen 2018 Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2019-05-29

  Den 9-15 december är det dags för den tolfte upplagan av Musikhjälpen. Årets värdstad blir Västerås och den sex dygn långa direktsändningen görs från en glasbur på Stora torget.

 • Patrik Paulsson. Foto: Henrik Brunnsgård
  Pressmeddelande 2019-05-28

  Nu utökar P2 sitt utbud med tävlingsprogrammet ”Klassiska krysset”. Programledaren Patrik Paulsson ställer lättsamma musik- och kulturrelaterade frågor som har koppling till klassisk musik. Programmet sänds varje söndag under sommaren, med premiär den 9 juni kl.12.03.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista