• Toppnyheter 10 miljoner klipp
  Pressmeddelande 2019-04-15

  Sveriges Radios senaste digitala nyhetserbjudande har gett nyhetslyssnandet en rejäl knuff uppåt. Under helgen gick vi över 10 miljoner unika klippstarter sedan årsskiftet i appen Sveriges Radio Play.

 • Molly Sandén, First Aid Kit eller Mando Diao? Den 14 april baseras svensktoppslistan på de tio svenska låtar som strömmats, laddats ner och lyssnats mest på i radio den senaste veckan.
  Pressmeddelande 14 april 2019

  För att på ett modernare sätt spegla den svenska musiksmaken, kommer populära Svensktoppen numera baseras på de tio svenska låtar som nedladdats, strömmats och lyssnats mest på i samtliga svenska radiokanaler den senaste veckan. Det kommer att innebära större rotation på listan och snabbare byten av låtar.

 • Turnébuss Strategi 2020 Björn Löfdahl, Programdirektör och Cilla Benkö, VD Sveriges Radio på Sverigeturné
  Pressmeddelande 2019-04-12

  Sveriges Radios ledning, kanalchefer och många andra medarbetare har besökt strax över 100 platser runt om i landet för att träffa lyssnare. Nu avslutar vi turnén i Skaraborg med stopp i Lidköping, Mariestad idag den 12 april och Tidaholm 15 april innan vi når Skövde för turnéfinal den 17 april!

 • Stina Lundberg Dabrowski, 2019
  Pressmeddelande 2019-04-18

  Sveriges okrönta intervjudrottning upptäckte sin speciella intervjuförmåga när hon tidigt i karriären fick den fåordiga Ingmar Stenmark att prata. Stina Lundberg Dabrowski berättar om hur det är att bli äldre i TV-branschen och om flera av hennes möten med världskända personer.

 • Andreas Svensson med fru Mia i P4 Dokumentär ”Kärleken och steroiderna” sänds i P4 21 april, i Tendens i P1 23 april och i Sveriges Radio Play den 18 april. Foto: Carina Galanou Ipsonius
  Pressmeddelande 2019-04-18

  När Andreas Svensson började bygga muskler och tyckte att det gick för långsamt, hjälpte hans fru Mia till att sätta den första sprutan anabola steroider. När Andreas blev mer och mer aggressiv och knappt längre kunde ta hand om sina barn, ställde Mia ett ultimatum: Familjen eller steroiderna? Andreas valde steroiderna.

 • Sommarvärdarnas Önskekonsert 2018
  Pressmeddelande 2019-04-11

  Den trettonde juni firar Sommar i P1 sitt 60-årsjubileum i Berwaldhallen, då Sommarvärdarnas önskekonsert kommer tillbaka. Ett stort antal sommarvärdar från nu och då önskar sin favoritmusik av Sveriges Radios Symfoniorkester och några av dem medverkar själva på scenen.

 • Punani_99 spelad av Nanna Olasdotter Hallberg. Foto: Sara Thisner
  Pressmeddelande 2019-04-11

  I dag släpps andra säsongen av satirpodden Punani_99. Återigen får lyssnarna följa den gränslösa 17-åringen Nanna som testar illegala droger och arrangerar ironiska konstprojekt. I nya säsongen hänger hon med bland andra Hov1 som spelar sig själva och Filip Hammar som spelar huvudpersonens pappa.
  – Fiktion för unga måste inte vara moraliskt uppbygglig, säger Nanna Olasdotter Hallberg som spelar huvudrollen och även är seriens regissör och manusförfattare.

 • Sameradiopodden Merethe Kuhmunen och Monica Andersson Sameradion Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2019-04-10

  ”Sameradiopodden: Duohta ivnnit” tilldelas journalistpriset Silversleven 2018 för sina nyfikna journalistiska samtal om tabubelagda ämnen i Sápmi. Det tillkännagavs av Publicistklubben Norra Norrland under onsdagskvällens prisutdelning.

 • Klassiska podden med Carl Tofft och Camilla Lundberg. Foto: Johanna Norin
  Pressmeddelande 2018-04-10

  Nu är en av P2:s mest populära poddar, Klassiska podden, tillbaka med en fjärde säsong. Programledarna Camilla Lundberg och Carl Tofft bjuder på tio nya fulladdade avsnitt om berömda kompositörer. Det blir fakta och skvaller om en rad kompositörer under fyrahundra år: från Claudio Monteverdi till John Cage – och givetvis deras musik. Första avsnittet släpps den 10 april kl. 07 i appen Sveriges Radio Play och där poddar finns.

 • Lilla Farbrorns bokklubb i Växjö.
  Pressmeddelande 2019-04-03

  På måndag 8 april är det start för Litteraturveckan i P1 – en vecka som manifesterar litteraturen och läsandet. Dagens Dikt direktsänder från arbetsplatser och i P1 Kultur diskuterar lyssnarjuryn sig fram till vem som ska få Sveriges Radios Romanpris. Fredag 12 april delas Romanpriset ut inför publik på Palladium i Växjö tillsammans med Sveriges Radios Lyrikpris och Sveriges Radios Novellpris.

 • Lars Svan och Johan Signert - nya programledare i Karlavagnen på fredagar
  Pressmeddelande 2019-03-25

  Det populära samtalsprogrammet Karlavagnen får två nya röster på fredagar. Johan Signert startar igång helgen den 5 april från Kalmar och veckan efter leder Lars Svan programmet direkt från P4 Dalarna.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista