Startsida   Om Radioapans hemsida   Om Barnradion   Lyssning   Spel för olika åldrar   Kontakt


Spel för olika åldrar


På Radioapans hemsida finns massor av spel och ljudlek för barn i olika åldrar. Här tipsar vi om några av dem.

Svårighetsgrader och åldrar


De spel som har svårighetsgrad Lätt passar bra för de allra yngsta barnen, ca 2-4 år. De passar också för den som inte är så datorvan eller den som just har börjat bli nyfiken på spel.

De spel som har svårighetsgrad Mittemellan passar bra för de lite större barnen, ca 4-6 år. De passar också för den som har lite mer datorvana och den som vill ha lite längre och mer utmanande spel.

De spel som har svårighetsgrad Ganska svårt passar bra för barn i yngre skolåldern, ca 6-8 år. Dessa spel har lite svårare styrning och kräver snabb reaktionsförmåga. Men de är också väldigt roliga!

SVÅRIGHETSGRAD: LÄTT
Klicka ljud

Klicka ljud - (lätt)

Hur låter helikoptern, elvispen eller en bebis som tappar nappen? Klicka ljud är kul för de allra yngsta. Peka, klicka och titta på en liten tecknad film. Inget spelmoment, bara upplevelse. Som bildklossar med ljud.
Prova Klicka ljud

Tuff-tuff

Tuff-tuff - (lätt)

Här kör du ett magiskt musiktåg med Radioapan och Bolibompadraken. Och vad som helst kan hända. Prova att experimentera med olika passagerare och se hur världen förändras! Tuff-Tuff är mysigt, vackert och lite galet.
Spela Tuff-tuff

Hitta giraffen

Hitta giraffen! - (lätt)

Radioapans kompis Giraffellini har gömt sig i en gammal låda. Men vilken? Försök hitta henne genom att klicka på alla kartongerna. Du kommer förmodligen att träffa på en hel del överraskningar innan du gissar rätt!
Spela Hitta Giraffen

Radioapans studio

Radioapans studio - (lätt)

Radioapan har en egen studio där det finns en massa prylar och hemlisar. Det mesta går att klicka på. Du kan också sätta igång Radioapans låt och sjunga med i refrängen "En blå och busig Radio-a-pa-pa-pa-pa-pa..."
Lek i Radioapans studio

SVÅRIGHETSGRAD: MITTEMELLAN

Gissa ljudet

Gissa ljudet - (mittemellan)

Radioapan har hemligt många ljudburkar fyllda med olika ljud. I Gissa ljudet gäller det att spetsa öronen och försöka klura ut vad det är som låter. Spela upp ett ljud och välj vilken av bilderna det matchar med.
Spela Gissa ljudet

Regnbågsresan

Regnbågsresan - (mittemellan)

Radioapan, Tassa och Emmot tittar i ett fotoalbum. Men de är inte riktigt överens om vem som minns rätt. Regnbågsresan är ett riktigt äventyr som går att spela om och om igen - med olika vägar genom historien varje gång.
Spela Regnbågsresan

Memory

Memory - (mittemellan)

Memory är en riktig klassiker som barn brukar vara duktiga på. Radioapans memory har hemligt fina motiv på Radioapan och hans kompisar från Sagoskogen.
Spela Memory

Den bråkiga orkestern

Den bråkiga orkestern - (mittemellan)

Instrumenten i en orkester ska spela en låt tillsammans, men de kan inte komma överens om hur de låter. Hjälp dem att hitta tillbaka till sina ljud! Men se upp, de luras gärna...
Spela Den bråkiga orkestern

SVÅRIGHETSGRAD: GANSKA SVÅRT

Slalomspelet

Slalomspelet - (ganska svårt)

Vill du ha lite utmaning? Välj en åkare, hoppa på skidorna och ge dig ut i backen. För att ta alla portar och snappa upp bonusbananer krävs smidiga svängar och känsla för fart.
Spela Slalomspelet

Rallyspelet

Rallyspelet - (ganska svårt)

Rallyspelet är ett riktigt svårt spel där det verkligen gäller att ha snabba reaktioner och ett lätt finger på gaspedalen. Komplett med snäva hårnålskurvor och blixtrande höga hastigheter för den som gillar att köra bil.
Spela Rallyspelet

Ridspelet

Ridspelet - (ganska svårt)

I Ridspelet ska du rida genom en hel hinderbana och försöka att inte riva några hinder. Det knepiga är att styra hästen rätt och hoppa i rätt ögonblick.
Spela Ridspelet

Fotbollsspelet

Fotbollsspelet - (ganska svårt)

I fotbollspelet lägger du både straffar och står i mål. Spänningen stiger, vem vinner turneringen? Här är det bra att kunna sikta och bedömma avstånd.
Spela Fotbollsspelet

Du hittar alla våra spel på Spelsidan

Det finns också mycket kul i Studion

(Eller klicka här för att surfa vidare i ett litet fönster.)

Mer info finns på Föräldrasidan